Heuvelrug, 15.10 uur

Utrecht 15-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bouw hennepkwekerij stilgelegd
MAARSBERGEN Na een tip is de politie vorige week woensdag een woning aan de Woudenbergseweg binnengegaan. Het vermoeden bestond dat in het huis een hennepkwekerij was gebouwd. Dit vermoeden kwam deels uit. In het pand trof de politie een inrichting voor een kwekerij aan, waarvan alleen de plantjes nog ontbraken. In de woning werden een 31-jarige man uit Grootebroek en een 27-jarige man uit Andijk aangehouden. De 31-jarige ontkende de bouw van een hennepkwekerij; zijn 27-jarige medeverdachte bevestigde wel de vermoedens.
Aangezien voor meer dan 1.500 watt aan elektrische apparatuur in de woning was aangesloten, vond de aanhouding plaats op basis van het niet hebben van een hiervoor benodigde milieuvergunning.

Verdachte mishandeling gehoord
MAARSBERGEN Door de wijkagent van Maarn is op 9 maart een 15-jarige jongen uit Doorn gehoord over een mishandeling op de Maarnse Grindweg.

De Doornaar werd verdacht van het op 10 februari slaan van een 13-jarige jongen uit Maarsbergen. Door deze klap liep het slachtoffer een gebroken neus en een hersenschudding op.
De 15-jarige verdachte bekende de jongen geslagen te hebben. Toen zij elkaar op 10 februari tegenkwamen, werd er gescholden. De twee jongens kwamen tegenover elkaar te staan. Op dat moment dacht de 15-jarige dat de ander wilde slaan, waarop hij zelf sloeg.

Vals geld ingeleverd
LEERSUM Door een inwoner van Leersum zijn afgelopen vrijdag vijf valse bankbiljetten van 10 euro ingeleverd. De man had deze biljetten al ongeveer twee weken in zijn bezit, maar vertrouwde de echtheid niet vanwege de licht afwijkende kleur. Helaas kon hij, vanwege de vele contacten, niet precies zeggen van wie de biljetten afkomstig waren. Bij de politie zijn geen andere valse biljetten van 10 euro ingeleverd. De politie roept dan ook op om waakzaam te zijn en eventuele valse biljetten bij de politie te melden.

Man door onbekenden mishandeld en beroofd
RHENEN De politie zoekt getuigen van een afgelopen vrijdag gepleegde mishandeling en beroving van een 19-jarige inwoner van Rhenen. De man liep rond 22.15 uur op de Kerkstraat, ter hoogte van het VVV-kantoor, toen hij plotseling van achteren werd neergeslagen. Hij viel op de grond, waarna direct iemand bovenop hem ging zitten en in zijn gezicht bleef slaan. Tegelijkertijd werden onder meer zijn geel/groen/paarse rugzak (merk Cafello), zwarte jas en broek afgepakt. Daarna gingen de onbekenden er vandoor. De kleding en rugzak namen zij mee. Het slachtoffer heeft alleen gezien dat het twee of drie gemaskerde personen zijn geweest. De politie vraagt daarom eventuele getuigen zich in contact te stellen met het bureau Rhenen, via telefoon 0900-8844.