BVE RAAD

Hans Huibers nieuwe directeur Bve Raad

Hans Huibers wordt per 1 juni 2004 de nieuwe directeur van de Bve Raad, de landelijke brancheorganisatie van instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Hij volgt Marie José Grotenhuis op die deze functie ad interim vervulde.

Drs. J.F. Huibers (1961) is op dit moment directeur Strategie & Organisatie van de NV Huisvuilcentrale Noord-Holland. Van 1989 tot 1994 was hij lid van de Tweede Kamer voor het CDA en fractiewoordvoerder sociale zaken, minderheden, onderwijs en jeugdwelzijn. Na zijn kamerlidmaatschap is hij werkzaam geweest bij het ministerie van OCW als beleidsadviseur en bij de Hogeschool Diemen als projectleider Veldkampacademie.
Voordat hij kamerlid werd, was hij na zijn studie bestuurskunde aan de Universiteit Twente beleidsmedewerker onderwijs-arbeidsmarkt bij het toenmalige Nederlands Christelijk Werkgeversverbond.

Hans Huibers is actief op diverse maatschappelijke terreinen. Zo is hij voorzitter van de Stichting Gouw waar 14 katholieke basisscholen in West Friesland onder vallen, voorzitter van het CDA Noord-Holland en lid van het CDA partijbestuur, lid van de Raad van Toezicht van het Westfries Gasthuis en KNVB scheidsrechter. In het verleden was hij onder meer voorzitter van de stuurgroep die de fusie begeleidde tussen het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie in Noord-Holland.

Bve-sector
De bve-sector telt ruim 46.000 werknemers en meer dan 650.000 deelnemers. Daarvan volgen ruim 450.000 deelnemers een opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Bijna 40 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is opgeleid in het middelbaar beroepsonderwijs.
Het bestuur van de Bve Raad wordt bijgestaan door een professioneel bureau met 60 medewerkers.

Bestuur Bve Raad
Onlangs zijn enkele nieuwe bestuursleden van de Bve Raad benoemd. Vanaf 1 maart 2004 is het bestuur als volgt samengesteld.

Voorzitter: A.M. (Margo) Vliegenthart.
Leden: A.J.H. (Antoinette) Knoet, dr. L.B.J. (Lucy) Schmitz, drs. J.A. (Hans) Schutte,
A.J. (Arjan) van der Hout, J.A. (Hans) Verschoor en R.C.A. (Ronald) Wilcke.

---------------