Politie Zaanstreek-waterland


Explosie woning Dennestraat in Zaandam, zondag 14 maart


Aanhouding n.a.v. explosie

Naar aanleiding van de explosie in de woning in de Dennestraat is de hoofdbewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de gasexplosie zelf te hebben veroorzaakt. De 38-jarige man heeft dit zondagavond tijdens verhoor bekend. Hij is meteen in verzekering gesteld en is in verband met zijn verwarde toestand nog dezelfde avond overgebracht naar een psychiatrische inrichting.
Onderzoek van de technische recherche van de politie heeft bevestigd dat er geen sprake is geweest van een technische oorzaak voor de explosie.

02:14 14-MRT-04
loc.: VOLENDAM, BRUGSTRAAT

Hinderen ambulancepersoneel leidt tot aanhouding

De politie heeft een 25-jarige Volendammer aangehouden omdat hij ambulancepersoneel hinderde in hun werk. De ambulance was ter plaatse gekomen om hulp te verlenen aan een onwel geworden man. De Volendammer liep daarbij dusdanig in de weg, dat de politie eraan te pas moest komen om ervoor te zorgen dat de ambulancemedewerkers hun werk konden doen. Toen de man het vervolgens nodig vond de politiemensen uit te schelden en te beledigen, werd hij aangehouden. Hij ontving processen-verbaal voor openbare dronkenschap en belediging en werd na verhoor heengezonden.

13:02 15-MRT-04
loc.: DEN ILP, DEN ILP

Brand in brandweergarage

De brandweer moest uitrukken voor de bestrijding van een middel grote brand in een loods annex brandweerkazerne. De brand ontstond, door nog onbekende oorzaak, op de eerste etage van het pand in een gedeelte dat niet door de brandweer in gebruik is. In dit compartiment bleek een hennepkwekerij te zijn ondergebracht met enige tientallen bakken met planten. Een brandweerman die in de garage aan het werk was ontdekte de brand.
De omgeving werd ruim een uur afgezet en bewoners werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rookontwikkeling. Bij de brand is asbest vrijgekomen uit de dakplaten.
De politie stelt een onderzoek in naar de kwekerij.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-150304


02:17 14-MRT-04

Rijbewijs kwijt

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Thorbeckeweg in Zaandam een 46-jarige bestuurder uit Zaandam aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. De man had de limiet tweeëneenhalf keer overschreden (590 ug/l) en moest zijn rijbewijs inleveren.
Eerder op de avond waren al twee drankrijders aangehouden op de Pascalstraat in Zaandam en de Curaçaostraat in Wormerveer. Een 38-jarige man uit Zaandam (295 ug/l) en een 51-jarige Wormerveerder (270 ug/l) kregen een proces-verbaal. Tijdens de alcoholcontroles op de Curaçaostraat en de Koningin Julianaweg namen medewerkers van het verkeershandhavingsteam zaterdagavond zo'n honderd blaastesten af. Behalve op het rijden onder invloed werd ook op snelheid gelet. Op de Koningin Julianastraat werden elf hardrijders bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 87 km per uur.
Zondagavond hield het verkeershandhavingsteam wederom een alcoholcontrole. Op De Weer in Zaandam werden dertig bestuurders op het rijden onder invloed gecontroleerd en allen bleken (vrijwel) nuchter. Eén van de gecontroleerde bestuurders bleek, hoewel hij al vijf jaar in Nederland woont, helemaal geen geldig rijbewijs te hebben. En een andere bestuurder, die werd bekeurd omdat hij geen gordel droeg, bleek nog een boete open te hebben staan. De man moest beide boetes ter plekke voldoen. Tijdens de alcoholcontrole werden nog twaalf andere bestuurders bekeurd wegens het (onnodig) voeren van mistlicht, het niet dragen van de gordel en te hard rijden.

11:00 13-MRT-04
DEN ILP

Veel te hard

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp reden zaterdagochtend veel bestuurders te hard. Het overtredingspercentage bedroeg zestien procent. De hoogste snelheid bedroeg 92 km per uur.

12:12 13-MRT-04
PURMEREND, JAAGWEG

Hardrijders

Op de Jaagweg (50 km per uur) werd zaterdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Eén op de tien bestuurders reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur.

13:00-16:00 13-MRT-04
ZAANDAM, PROVINCIALE WEG ZAANDAM-CASTRICUM

(on)opvallend verkeerstoezicht

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werd zaterdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Veertien hardrijders, een bestuurder zonder gordel, twee bromfietsers zonder helm en één bromfietser zonder bromfietscertificaat werden bekeurd.
Agenten in een onopvallende videoauto hielden zaterdagavond een rijdende controle op diverse wegen buiten de bebouwde kom. Op de A10 en de A7 werden drie hardrijders aan de kant gezet. De hoogste snelheid bedroeg 170 km per uur. Ook een automobilist die aan het bellen was werd door de onopvallende auto naar de kant van de weg gewezen, evenals een bestuurder die door rood reed.

10:00-11:30 14-MRT-04
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244

Nauwelijks hardrijders

Op de N244 in de Middenbeemster werd zondagochtend een snelheidscontrole gehouden. Ruim vierhonderd bestuurders passeerden de controle en slechts twee automobilisten reden harder dan de toegestane 100 km per uur. De snelste reed 23 km per uur te hard.


---- --