Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE LEIDERDORP ( Dienst Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 15 maart 2004


Lisse Les "Doe effe normaal"

Op dinsdag 9 maart heeft er een les over vandalisme plaatsgevonden op de basisschool de Beekbrug en basisschool Don Bosco. De les werd gegeven door Connexxion in samenwerking met de politie van Lisse. In het kader van het DOE-EFFE-NORMAAL project worden per jaar ongeveer 14 lessen gegeven door twee collega's van de politie Lisse. Vandaag kregen groep 7 en 8 les over vernieling en
vandalisme in het openbaar vervoer. Hiervoor had Connexxion een speciaal daarvoor beschikbare bus meegenomen. In de bus waren allerlei vernielingen zichtbaar, zoals graffity, gescheurde bekleding enz..In de les werd uitgelegd wat vandalisme inhield en dat er allerlei soorten vandalisme bestonden, zoals groepsvandalisme, vandalisme uit verveling of boosheid ed. Het schade bedrag per jaar kwam neer op zo'n 55 miljoen euro per jaar. Ook kregen de kinderen uitleg wat er te wachten staat na zo'n "Verkeerde Aktie"!! Hierbij kwamen Buro HALT en STOP aanbod en het traject naar Justitie. Zowel de kinderen als de leerkrachten ervaarden het als een leerzame en leuke lesdag, waarbij allen onder de indruk waren van de gevolgen van vandalisme.

Hillegom Inbreker aangehouden
Op vrijdag 12 maart omstreeks 23.30 uur hield de politie op de Hoofdstraat een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Deze man had even tevoren een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Einsteinstraat. De man had door middel van het ingooien van een ruit de toegang tot het bedrijf verschaft. Na verhoor bleek de man nog een inbraak te hebben gepleegd en bekende een diefstal van een fiets. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Vandaag maandag 15 maart is de verdachte voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Hillegom Aanhouding twee verdachten
Op zaterdag 13 maart omstreeks 06.45 uur heeft de politie op de Loosterweg-Noord een 19 en een 21-jarige man uit Hillegom aangehouden. Deze mannen hadden vroeg in de ochtend een auto weggenomen aan de Jonkheer Mockkade. Op de Veenenburgerlaan raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt waardoor de auto onder aan de dijk op zijn kop tot stilstand kwam. Om de sporen te wissen hebben de verdachte de auto in brand gestoken. Hierna hebben de beide mannen de plaats van het ongeval verlaten. Van beide verdachten werd een bloedproef afgenomen, tevens waren zij niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en zij worden dinsdag 16 maart voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Alphen aan den Rijn Getuigen gezocht
Op maandag 15 maart heeft de politie een 45-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De verdachte reed op zondag 14 maart omstreeks 15.15 uur op de Kastanjestraat toen hij een 18-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 19-jarige vrouw uit Ede wilde aanrijden. De verdachte reed met hoge snelheid op het tweetal af toen zij beiden de Kastanjestraat wilde oversteken. De man kon de vrouw nog op tijd voor de auto wegduwen. Hijzelf liep letsel op aan heup en hand. Hierna is de bestuurder gestopt en heeft er een woordenwisseling plaatsgevonden tussen de slachtoffers en de bestuurder. Hierna is de bestuurder weggegaan. De politie is op zoek naar getuigen die de aanrijding danwel de woordenwisseling hebben gezien c.q. gehoord. Zij kunnen contact opnemen met de politie Rijn- en Veenstreek onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Alphen aan den Rijn Verkeersongeval

Maandag 15 maart omstreeks 13.20 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising Horstenweg/Koningshof. Een 80-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn reed over de Koningshof in de richting van de kruising met de Horstenweg. Op deze kruising wilde zij linksaf slaan in de richting van de Eisenhouwerlaan. Op de kruising ontstond er een aanrijding met een van links komende 20-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn. Door de aanrijding botste de motorrijder vervolgens tegen een lantaarnpaal. Vanwege het letsel werd naast ambulancepersoneel ook een traumahelikopter ingezet. De motorrijder werd met spoedtransport zwaar gewond overgebracht naar het LUMC. De automobiliste en een 77-jarige inzittende en plaatsgenote bleven ongedeerd. Getuigen van het ongeval kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Amokmaker aangehouden
Op zondag 14 maart omstreeks 21.30 uur hield de politie op de Boisotkade een 48-jarige man uit Leiden aan. Even tevoren had de man amok gemaakt in een horecagelegenheid en zwaaide met een mes. Toen de politie ter plaatse kwam stond de man buiten met een mes te zwaaien. De man weigerde het mes neer te leggen. Hierop heeft de politie tweemaal pepperspray gebruikt waarop de man niet reageerde. Hierop werd door de politie een wapen getrokken en ook daarop reageerde de man niet. Nadat de verdachte meerdere klappen op zijn arm kreeg liet hij het mes los. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt woensdag 17 maart voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Gouda Slachtoffer van beroving meldt zich
Een 68-jarige man uit Achterberg (gemeente Rhenen), slachtoffer van een poging beroving in Gouda, heeft zich gemeld na een oproep via de media. Op zondag 14 maart omstreeks 02.30 uur werd bij het parkeerterrein Klein Amerika geprobeerd de man te beroven van zijn geld. Een 32-jarige Gouwenaar was de man gevolgd en trok ter hoogte van het poortje richting Fluwelensingel een mes en eiste geld. De man uit Achterberg wilde geen geld geven waarop de Gouwenaar er vandoor ging. De Gouwenaar meldde zich korte tijd later bij het bureau. Het slachtoffer had geen aangifte gedaan, maar nam contact op met de politie toen kennissen vertelden over de poging beroving. De Achterberger heeft inmiddels wel aangifte gedaan.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --