Ingezonden persbericht


Nieuwe blade-server van Tatung ondersteunt tot 200 Intel Xeon-processors per rack

Hoog prestatieniveau en hoge beschikbaarheid met laag energieverbruik en geïntegreerd systeembeheer

Wijchen, 15 maart 2004 - Tatung Company, leverancier van hoogwaardige pc-serversystemen, introduceert de TUD-4010 blade-server. Deze server omvat tot tien onafhankelijke dual-processor server-blades in één enkel 4U-chassis. Met deze blade-server brengen datacentra hun Total Cost of Ownership (TCO) substantieel omlaag dankzij het hoge prestatieniveau, de hoge dichtheid, een geïntegreerd systeembeheer en een laag energieverbruik. De TUD-4010 heeft geïntegreerde switch- en management-blades die tot 200 Intel Xeon-processors per rack ondersteunen. Het systeem is volledig modulair met hot-swappable componenten, waaronder diverse server-blades, redundante switch-blades, management-blades, voedingen en fan-modules. Hierdoor biedt het systeem een hoge beschikbaarheid zonder single point of failure.

De TUD-4010 biedt in één enkel 4U rack-chassis ruimte aan tien server-blades, twee switch-blades, twee management-blades met failover-mogelijkheid, 3+1 redundante voedingen en twee hoge-prestatie fan-modules. Elke server-blade kan worden geconfigureerd met dubbele energiebesparende Intel Xeon-processors - met laag voltage op 2,4GHz, met Front Side Bus-snelheden (FSB) van 533MHz, met maximaal 8GB ECC-geregistreerd DDR266-geheugen (vier DIMM-slots), met IDE 2,5-inch harddisk-drives, met dual 1GB Ethernet (verbonden met twee switch-blades), met videocontrollers met VGA- en SVGA-resoluties en ondersteuning voor USB CD-ROM en FDD, en tenslotte met één low-profile PCIx-slot - voor aanvullende kaartopties, zoals FCAL, iSCI en Gigabit Ethernet. De componenten zijn hot-swappable en elke blade is voorzien van LED's voor de CPU, de primaire en secundaire netwerken en de HDD. De TUD-4010 blade-server ondersteunt Windows 2000-, Windows Server 2003- en Linux-besturingssystemen.

"De TUD-4010 blade-server zorgt voor de hoogste dichtheid van componenten met hoge-prestatieniveaus, waardoor kostbare rekencentrumruimte wordt vrijgemaakt", zegt Kam Chan, President van Tatung Science and Technology, een Amerikaanse dochtermaatschappij van Tatung Company. "De nieuwe servers integreren alle mogelijkheden die kostenbewuste klanten eisen. We hebben het aantal processors dat in één rack kan worden geïnstalleerd, sterk vergroot. Ook is het stroomverbruik teruggedrongen door gebruik te maken van snelle, maar toch energiebesparende Intel Xeon-processors. Tegelijkertijd is het aantal kabelverbindingen gereduceerd en bieden we krachtige datamanagementsoftware voor het beheer van inzet, platform, energieverbruik en workload. Met dit beheerbare pakket profiteren gebruikers van de verhoogde prestaties van de server-blade-omgeving, terwijl ze tegelijkertijd besparen op energieverbruik."

De TUD-40101 integreert tien server-blades in een 4U-chassis, waardoor 200 Intel Xeon-processors in één 42U-opstelling zijn te plaatsen. De daadwerkelijke dichtheid is zelfs nog groter. Het systeem heeft Dual Gigabit Ethernet-switches en Dual Management blades die normaliter elk 1U rack-ruimte zouden innemen. Elke server-blade verbruikt gemiddeld 76 watt (met een gemiddelde configuratie en load van 2GB geheugen en 40GB HDD). Deze besparingen in energieverbruik en ruimte leiden bij het datacenter tot directe kostenreducties. Daarnaast worden besparingen gerealiseerd op het gebied van airconditioning, UPS en generatoren.

In de TUD-4010 is de ManageSite-software van Amphus volledig geïntegreerd. Deze communiceert met de management-blade voor geautomatiseerde, beleidsgebaseerde provisioning en hardwaremonitoring. Dit maakt remote beheer van de blade-servers, 'lights-out'- en 'out-of-band'-management en automatische overschakeling mogelijk. Interne AMPC-controllers monitoren het voltage, de temperatuur en snelheid van elke blade en module en maken het uit- en inschakelen en resetten van modules mogelijk.

Tatung
Tatung Company, opgericht in 1918 in Taiwan, is met 300 producten in meer dan 100 landen en 35.000 werknemers één van de grootste wereldwijde producenten van huishoudelijke apparatuur en industriële informatiesystemen. Tatung Nederland is OEM en ODM voor een groot aantal bekende pc-leveranciers. Tatung zorgt voor ontwerp, productie, assemblage, voorraadbeheer, distributie en dienstverlening. Daarnaast distribueert en levert Tatung service op eigen ICT-producten - waaronder op Intel en AMD gebaseerde pc- en blade-servers. Het bedrijf werkt daarvoor nauw samen met een groeiend aantal Europese partners. Tatung-servers zijn ruimte- en energiebesparend, waarbij een massaproductieproces tevens een gunstige prijs/kwaliteitverhouding mogelijk maakt. Tatung levert de servers als volledige systemen compleet met CPU, geheugen, harddisks, raid-cards etc. Het samenstellen van de servers geschiedt volgens het Build-To-Order-principe. Hiervoor maakt Tatung gebruik van zijn eigen fabriek in Wijchen. Kijk voor meer informatie op: www.tatung.nl of www.tatungserver.com