Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 15 maart 2004

* VERDACHTE BEKENT VIJF OVERVALLEN OP WINKELS

ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster heeft vrijdag 12 maart j.l. een 28-jarige Rotterdammer aangehouden, verdacht van een overval op een winkel aan de Boergoensevliet. De verdachte werd aan de hand van een signalement aangehouden en maakte gebruik van een gestolen auto. Tijdens zijn verhoor heeft hij nog vier overvallen op winkels bekend, die hij recent pleegde in het district Feijenoord-Ridderster. Hij had het voornamelijk voorzien op geld, in totaal maakte hij ruim vierduizend euro buit. Het onderzoek wordt voortgezet. Vandaag, maandag 15 maart, wordt hij voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield maandagmorgen op de Maasboulevard, Laan op Zuid, Stadionweg en Vierhavensstraat snelheidscontroles. Op de Maasboulevard reden tussen zeven en negen uur 40 van de in totaal 1512 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur.
Op de Laan op Zuid lapten tussen zeven en negen uur 15 van de in totaal 675 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.
Tussen half tien en half twaalf werd gecontroleerd op de Stadionweg. Van de in totaal 1340 passerende automobilisten kunnen er 140 binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur in plaats van '50'. In de Vierhavensstraat hielden tussen kwart over tien en half twaalf 36 van de in totaal 1255 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur.


* DUITSERS OPGELICHT NA AFSPRAAK VIA INTERNET

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks zeven uur werden twee mannen (33, 35 jaar) en een 34-jarige vrouw uit Duitsland het slachtoffer van oplichting via internet.
Het drietal had via internet de afspraak gemaakt om 30 mobiele telefoons (compleet met garantie) aan te schaffen voor 8400 euro. Voor de overdracht was afgesproken op de Kaapstraat. Nadat het geld was overhandigd aan een nog onbekende man ging hij er in een gereedstaande auto vandoor en liet het drietal 8400 euro armer en geen mobiele telefoon rijker achter.