15 maart Pers berichten Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 15-03-2004 - .

DISTRICT DEN BOSCH

Harddrugs

's-Hertogenbosch De politie heeft aan de Roerstraat in Den Bosch zondagmiddag een 32-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man was in het bezit van een fles met vermoedelijk ghb. Deze is inbeslaggenomen. De man is inverzekering gesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN MET INBREKERSGEREEDSCHAP

Haarsteeg Aan de Willy van den Berkstraat in Haarsteeg is door de politie in de nacht van zondag op maandag een 23-jarige man uit Den Bosch aangehouden. In de auto van de man zijn onder meer een zaklamp, betonschaar en zwarte kleding aangetroffen. Hij is aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschap. Het gereedschap is inbeslaggenomen. De man is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch In Den Bosch is zondagmiddag een 28-jarige man uit Den Bosch aangehouden die ervan verdacht wordt zijn ex-vriendin te hebben mishandeld.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond bij een alcoholcontrole op de Pettelaarseweg een 67-jarige automobilist uit Den Bosch aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Rosmalen - Tijdens een alcoholcontrole in Rosmalen is op de Rodenborchweg in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige man uit Rosmalen aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De man krijgt een proces-verbaal.

DERDE VERDACHTE AANGEHOUDEN NA STELEN STENEN

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmiddag een 42-jarige man uit Asten aangehouden die ervan verdacht wordt stenen te koop hebben aangeboden van een bouwplaats aan de Haverleij. De verdachte is een medewerker van het bouwbedrijf dat daar aan het bouwen is. In een aantal weken zijn er in totaal ongeveer 100.000 stenen van de bouwlocatie verdwenen. De politie had op zaterdagmorgen op de bouwplaats al een 35-jarige inwoner van Varik aangehouden. De man had zijn vrachtauto volgeladen met bouwstenen. Het bleek dat de chauffeur in opdracht handelde van een 50 jarige man uit Tiel. Ook deze man is zaterdag aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek van de politie loopt nog.

DISTRICT AA EN DOMMEL

FIETSER TEGEN VOETGANGER

Boxtel Aan de Baroniestraat in Boxtel is zondagmiddag een 9-jarig jongetje aangereden door een 14-jarige fietser uit Boxtel. Het kind liep op de stoep en de fietser, die op de stoep reed, is tegen hem aangereden. Het jongetje is naar het ziekenhuis gebracht.

WEIGERING CERTIFICAAT TE LATEN ZIEN

Haaren
Op de Oisterwijksedreef in Haaren is zondagmiddag een 18-jarige jongeman uit Den Bosch aangehouden. Bij een bromfietscontrole vroeg een politie-medewerker hem om zijn bromfietscertificaat te laten zien. Ondanks herhaalde verzoeken, liet hij het niet zien. Hierop is hij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

RAMKRAAK MET CONTAINER

Sint Oedenrode
Bij een pand aan de Borchmolendijk in Sint Oedenrode is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Vermoedelijk is met een rolcontainer een ruit van de winkel vernield. Uit de winkel zijn onder meer twee tv-toestellen gestolen.

DISTRICT DE LEIJGRAAF

AUTO GESTOLEN
Uden
Aan de Vluchtoord in Uden is maandagochtend een auto gestolen. De bestuurder had de sleutels in het contact laten zitten en de auto niet afgesloten. Toen hij na enkele minuten terugkwam, was zijn BMW 325 met kenteken LV-RL-06 verdwenen.

DISTRICT MAASLAND

ONDER INVLOED BETROKKEN BIJ ONGEVAL

Maren Kessel
De politie heeft zondagavond aan de Mr van Coothstraat in Maren Kessel een 25-jarige man uit Nuland aangehouden. Hij was betrokken bij een verkeersongeval en moest vervolgens blazen. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft zijn rijbewijs in moeten leveren.
Een 59-jarige automobilist uit Maren Kessel reed in de richting van Lith. Vermoedelijk hield de tegemoetkomende 25-jarige automobilist niet genoeg rechts, waardoor een aanrijding ontstond. Een 27-jarige man uit Nuland, een passagier die bij de 25-jarige man in de auto zat, is door de politie aangehouden omdat hij een van de politie-medewerkers beledigde.

CONTROLE

Oss
Op de Nieuwe Hescheweg en Heihoeksingel heeft de politie snelheidscontroles gehouden met behulp van de lasergun, waarbij vier bekeuringen zijn uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

SIGARETTEN GESTOLEN

Berghem
In een winkel aan de Burg van Erpstraat in Berghem is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Door de inbreker(s) is een deur geforceerd, waarna een onbekende hoeveelheid sigaretten is gestolen.

ONGEVAL MET BEKLEMMING

Heeswijk Dinther
Op de Kanaaldijk Noord (N279) bij Heeswijk Dinther zijn maandagochtend twee autos frontaal op elkaar gereden. Een auto die uit de richting van Den Bosch, bestuurd door een 26-jarige man uit Boekel, kwam op de verkeerde weghelft terecht. De automobiliste (verdere gegevens onbekend) die hem tegemoetkwam, kon de auto niet ontwijken waardoor een aanrijding ontstond Vermoedelijk is de 26-jarige man in slaap gevallen tijdens het rijden. De bestuurster is bij het ongeval bekneld geraakt. Zij is door de brandweer uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto is ook naar het ziekenhuis gebracht.

VROUW ZWAAR MISHANDELD

Heesch
In een woning aan de Broekhoek in Heesch is maandagochtend een 60-jarige vrouw uit Heesch tegen de achterkant van haar hoofd geslagen met een koevoet. Een man die zij kende, liet zij binnen in haar woning. Toen zij zich omdraaide, sloeg de man haar. De vrouw heeft een wond in haar achterhoofd, waaraan zij zich heeft moeten laten behandelen. Zij is gevlucht en de man is uit het huis verdwenen. De motief van deze daad is nog niet bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

DISTRICT LAND VAN CUIJK

AUTO INBESLAGGENOMEN
Cuijk
De politie heeft zondagavond aan de Simon Homburgstraat in Cuijk de auto van een 19-jarige man uit Nijmegen inbeslaggenomen. Hij was met zijn auto rondjes aan het trekken waarbij de stof en de rookwolken opvlogen. Hierdoor werd het zicht voor het openbaar verkeer belemmerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij door zijn rijgedrag een gevaar veroorzaakte op de weg.

AUTO GESTOLEN

Boxmeer
aan de Ereprijs in Boxmeer is maandagochtend een auto weggenomen die daar geparkeerd stond. De bestuurder had zijn auto niet afgesloten en toen hij na enkele minuten terugkwam, was de Opel Vectra stationwagen, kenteken SG-LN-64, verdwenen.