Gemeente Voorburg-Leidschendam


Campagne vrijwilligers van start

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 15 maart 2004
---

Vrijwilligers in het spotlight postercampagne vrijwilligers-gezocht.nl

Op 15 maart 2004 gaat de campagne ´Bekend maakt Bemind´ van start. Met deze campagne wil de gemeente Leidschendam-Voorburg het beeld dat van vrijwilligerswerk bestaat verlevendigen en verbreden. Bovendien is deze campagne bedoeld om meer vrijwilligers te werven. Posters vormen een belangrijk onderdeel van de campagne. Op deze posters staan tien echte vrijwilligers uit Leidschendam-Voorburg letterlijk in het spotlight. Zij roepen hun mede-inwoners op om hen de helpende hand te reiken, omdat zij het niet alleen kunnen. Wethouder Beimers, verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid en bovendien ook zelf vrijwilliger, zal het officiële startsein van de campagne geven.

Scouts
Twee scoutinggroepen, de Miriamgroep en de Stichting Scouting Pius XII Leidschendam, zullen de posters verspreiden. Als dank krijgen deze groepen (ook vrijwilligers) een cadeau naar keuze ter waarde van 250 euro. De posters komen te hangen in openbare gebouwen, zoals de gemeentelijke servicecentra, bibliotheken en wijkverenigingen. Maar ook het plaatselijke midden- en kleinbedrijf heeft zijn medewerking toegezegd. Dit betekent dat de posters ook in diverse etalages van winkels te zien zullen zijn. Verder zal in de lokale kranten de komende tijd aandacht worden besteed aan de campagne.

www.vrijwilligers-gezocht.nl
Het werven van vrijwilligers wordt door de diverse vrijwilligersorganisaties als lastig ervaren. Daarom biedt de gemeente Leidschendam-Voorburg alle vrijwilligersorganisaties uit de gemeente de mogelijkheid hun vacatures voor vrijwilligers centraal aan te melden op het adres: www.vrijwilligers-gezocht.nl Op deze plek kan een ieder vervolgens de vacatures bekijken en erop reageren. In mei zullen alle vacatures tijdens een actieweek extra onder de aandacht worden gebracht.

Project Vitaal Vrijwilligerswerk
De campagne ´Bekend maakt Bemind´ is één van de onderdelen uit het project ´Vitaal Vrijwilligerswerk´. Dit project is tot stand gekomen in samenspraak met vrijwilligersorganisaties in de gemeente en is bedoeld om het lokale vrijwilligerswerk te versterken.

Lees alles over de Vrijwilligerscampagne en de aanmelding van vacatures.