DHV opent gratis Helpdesk Klimaatbeleid voor gemeenten


15 maart 2004 - Advies- en ingenieursbureau DHV heeft een Helpdesk Klimaatbeleid Gemeenten geopend. DHV speelt daarmee in op vragen over de uitvoering van klimaat- en energiebeleid die bij veel gemeenten leven. De dienst wordt door DHV gratis aangeboden zolang het beantwoorden van de vragen niet teveel tijd in beslag neemt.

DHV-adviseurs hebben veel contact met gemeenten over de uitvoering van klimaatprojecten en met marktpartijen om die projecten uit te voeren. De helpdesk is een reactie op het toenemend aantal vragen die de adviseurs krijgen over de uitvoering van klimaatbeleid. Die komen onder andere binnen via het projectbureau Energie in Uitvoering van de provincie Utrecht, dat door DHV'ers wordt bemand.
Adviseurs van de DHV adviesgroep Klimaat en Energie beantwoorden de vragen of vertellen naar welke instantie iemand zich het beste kan wenden. Vragenstellers ontvangen antwoord op hun vragen in principe binnen een week.

De helpdesk geeft antwoord op uiteenlopende diverse vragen, variërend van de vraag hoe projectsubsidies moeten worden aangevraagd tot informatie over hoeveel energie een kleine windmolen levert of wat de gemiddelde besparing van een HR-ketel is.

De helpdesk is te vinden op www.klimaatbeleid.nl. E-mailen kan naar helpdesk@klimaatbeleid.nl. Telefonisch is de helpdesk bereikbaar op (033) 468.29.99