De Unie


Laatste nieuws
"ING-top meet met twee maten

Culemborg, 15 maart 2004 - De Unie is zwaar teleurgesteld in de top van de ING Groep. Aanleiding is de beloning van het (top)management van de bankverzekeraar over het jaar 2003 en de volgende jaren. Vorig jaar waren de voorstellen aanleiding voor veel commotie binnen en buiten het bedrijf, maar de ING-top maakt geen pas op de plaats. De ING-top meet met twee maten en gaat daarmee volledig voorbij aan de nullijn, zoals die in het najaarsakkoord is afgesproken, stelt Uniebestuurder Robert Schuurman, die vindt dat de beloning niet past in de geest van het najaarsakkoord.

Ik kan dit niet uitleggen aan mijn achterban. Het is een volstrekt verkeerd signaal naar alle ING-medewerkers in Nederland en in het buitenland. We hebben de mond vol over economisch barre tijden en de noodzaak voor loonmatiging. Maar de top van de ING denkt daar dus kennelijk anders over.

De vraag wat dit betekent voor de komende CAO-onderhandelingen kan Robert Schuurman nog niet beantwoorden. De Unie was al niet overtuigd van een nullijn voor iedereen, maar ziet zich bij het formuleren van de CAO-inzet geconfronteerd met een extra moeilijk punt. Het draagvlak voor 0% loonsverhoging wordt door de beloning van de top van ING echt niet breder, al zullen wij onze verantwoordelijkheid wel nemen als het er op aan komt, dit slechte voorbeeldgedrag ten spijt.

maandag, 15 maart 2004