Keurmerk Florimark


PERSBERICHT

15 maart 2004

Florimark Productie integreert in MPS-organisatie
Integratie uiterlijk 1 juli 2004 gerealiseerd

Leiden -
De regeling Florimark Productie en de activiteiten van de bijbehorende organisatie worden in de MPS-organisatie geïntegreerd. Dat besloten het MPS-bestuur en het VBN-bestuur op 10 en 11 maart jl.
Sinds de start van Florimark in 2001 zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van erkenningsregelingen geweest. De veilingen anticiperen hierop door de samenvoeging van MPS en Florimark. Met deze stap hebben de veilingen drie kerndoelen voor ogen: duidelijkheid, efficiëncy en betrokkenheid bij erkenningsregelingen. Door de activiteiten van Florimark Productie bij MPS onder te brengen ontstaat er één loket voor telers op het gebied van keurmerken en certificaten. Daarbij komt dat door de integratie op operationeel en bestuurlijk vlak, de veilingen samen met haar ketenpartners de ontwikkelingen op het gebied van erkenningsregelingen beter kunnen aansturen. Internationale regie op het gebied van keurmerken is belangrijk voor de sierteeltsector. De veilingen creëren door de integratie van Florimark Productie en MPS een efficiënt en krachtig keurmerkenbeleid.

Het doel van keurmerken en certificaten is het opbouwen en behouden van een sterke positie van de Nederlandse sierteeltsector. Hiervoor is acceptatie en waardering van de maatschappij van groot belang. Keurmerken en erkenningsregelingen zijn middelen om verantwoording af te leggen en goede bedrijfsprestaties te realiseren. Florimark is een ketenbrede regeling die bestaat uit Florimark Productie (gericht op telers) en Florimark Handel (gericht op handel). Florimark Handel staat achter deze stap, maar wordt zelf niet geïntegreerd in MPS. De koppeling tussen Florimark Productie en Florimark Handel blijft gelijk.

Het streven is dat de integratie uiterlijk 1 juli 2004 gerealiseerd is. De komende maanden gaan vertegenwoordigers van MPS en Florimark Productie de operationele consequenties van de integratie voor de organisatie en de regeling uitwerken. Op korte termijn verandert er niets voor Florimark-gecertificeerde telers en andere betrokkenen.