Gemeente Oirschot

Tweede buurtbrigadier voor Oirschot

buurtbrigadiers Hennie de Leest en Theo Panjoel en netwerker Jan van Dooren

Met ingang van 15 maart 2004 is Hennie de Leest aan de slag als buurtbrigadier in Oirschot. Hennie is een ervaren politieman van de politieafdeling Best-Oirschot-Son en Breugel. Hennie heeft jaren in Oirschot gewerkt. Hij heeft tijdelijk elders binnen de politieorganisatie gewerkt en keert nu weer terug naar Oirschot. Hij zal zich vooral richten op Spoordonk en De Beerzen. Samen met Theo Panjoel, die per 1 januari 2004 in de bebouwde kom te Oirschot begonnen is, is hij het gezicht van de politie voor de burgers.

Een buurtbrigadier is vooral uitvoerend bezig. Hij richt zich op problemen op wijk en buurtniveau. Hij kent de bewoners en de bewoners kennen hem. Doordat de buurtbrigadier in een vast gebied actief is, is hij vaak in de buurt. Mocht er iets zijn, dan is de drempel laag om hem aan te spreken. De buurtbrigadier is er ook om de veiligheid in uw buurt te bewaren. Hij spreekt mensen aan op verkeerd gedrag of bijvoorbeeld op het veroorzaken van overlast. Wanneer het moet, schrijft hij ook een bekeuring uit.

De buurtbrigadier informeert de netwerkinspecteur over structurele knelpunten en problemen in zijn buurt. Zij zoeken vervolgens samen met andere partners naar oplossingen. De buurtbrigadier zal ook vaak te zien zijn bij de jeugd. Hij verzorgt lessen op scholen in het kader van de verkeersexamens en projecten over vandalisme en vuurwerk. Hij is met jongeren in gesprek en weet wat er bij hen leeft. Wanneer er problemen rijzen zal hij samen met de netwerkinspecteur en bijvoorbeeld de jongerenopbouwwerker naar oplossingen zoeken.

De buurtbrigadier is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0900-8844.