Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld Amsterdam

Schoonmaakactie Overtoomse Veld

Van 15 maart tot en met 26 maart 2004 is er een grote schoonmaakactie in Overtoomse Veld.
Gedurende deze periode werken medewerkers van stadsdeel, milieupolitie en gemeentepolitie samen om de openbare ruimte schoon, heel en veilig te maken. De actie richt zich op het goed aanbieden van afval en grofvuil, het opruimen van auto- en fietswrakken en het repareren van straatverlichting en straatmeubilair.

Alle wrakken dienen uit het straatbeeld te verdwijnen. Het gaat om fiets- en bromfietswrakken, autowrakken en aanhangwagens. Daarnaast wordt aandacht besteed aan voertuigen die aan de openbare weg te koop worden aangeboden.

(Brom)fietswrakken worden van een sticker voorzien. De rechtmatige eigenaar krijgt dan nog een week de tijd om zijn eigendom te verwijderen. Na een week wordt het wrak in beslag genomen.

Van autowrakken wordt zo mogelijk de eigenaar achterhaald. Deze ontvangt een schriftelijk verzoek het wrak binnen drie weken te verwijderen. De eigenaar kan het wrak zelf verwijderen, of een afstandsverklaring invullen en opsturen. Indien de eigenaar niets onderneemt wordt het voertuig weggesleept en vernietigd. Tegen de eigenaren van auto's die te koop worden aangeboden op de openbare weg zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Voor alle overtredingen geldt dat:

* onderzoek wordt gedaan naar de dader;

* er wordt onmiddellijk proces-verbaal gemaakt, dus geen waarschuwingen vooraf.

* de kosten worden zonodig in rekening gebracht.

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 2 maart 2004 ^