Universiteit van Amsterdam

Aankondiging Universiteit van Amsterdam


donderdag 11 maart 2004

Studie- en Loopbaanweek aan de Universiteit van Amsterdam

Studenten verdiepen zich in studie en toekomst

Het thema 'studie en toekomst' staat centraal in de Studie- en Loopbaanweek die van maandag 15 maart tot donderdag 18 maart aan de Universiteit van Amsterdam plaatsvindt. Een studentenpanel, een sollicitatiewedstrijd, de UvA-mastermarkt en workshops bieden studenten de mogelijkheid zich verder te oriënteren op hun studie en zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Op maandag 15 maart gaat de week van start met een studentenpanel dat ondervraagd zal worden over hun belevingswereld, hun wensen en ambities. Ook organiseren studenten verschillende discussiebijeenkomsten. Alumni informeren studenten over het leven na hun studie. En verder staan er diverse workshops op het programma, bijvoorbeeld over studievaardigheden, timemanagement, solliciteren en het doorlopen van een selectieprocedure.

De keuze van een master neemt een belangrijke plek in binnen de studieloopbaan van studenten. Daarom is er op donderdag 18 maart een uitgebreide UvA-Mastermarkt. In het Service & Informatiecentrum kunnen studenten informatie krijgen over de masterfase en de ruim 170 masters die de UvA op dit moment aanbiedt.

Voorafgaand aan de week is een UvA-sollicitatiewedstrijd uitgeschreven. Studenten konden op een vacature naar keuze een brief en CV insturen. Alle deelnemers krijgen professionele feedback op de inhoud en kwaliteit van hun inzending. De winnaar wordt op 18 maart bekend gemaakt.

Voor meer informatie en een volledig programma zie: www.uva.nl/studieloopbaanweek.

De mastermarkt is onderdeel van een speciaal voorlichtingstraject voor de masters. Zie voor meer informatie ook: www.uva.nl/masters.