Partij van de Arbeid

PvdA-voorlichting

Plein 2

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 12 maart 2004

Wouter Bos bezoekt Stadskanaal

Maandag 15 maart brengt een PvdA-delegatie een bezoek aan Stadskanaal. Naast PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos en Europarlementariër Max van den Berg, zijn ook PvdA-kamerleden Marjo van Dijken, Harm Evert Waalkens en Niesco Dubbelboer in Stadskanaal aanwezig.

Van 12.00 tot 14.00 uur brengen Max van den Berg en Harm Evert Waalkens een bezoek aan aardappelzetmeelfabriek AVEBE. De PvdA-ers spreken met de directie over onder meer de landbouwpolitiek en genetische manipulatie. Eveneens om 12.00 uur spreekt Marjo van Dijken op het gemeentehuis van Stadskanaal (Raadhuisplein 1) met een delegatie van huisartsen over de bezuinigingen in de zorg.

Om 15.15 uur gaat Wouter Bos over actuele politieke onderwerpen in debat met leerlingen van het Comenius College, Engelandlaan 1 in Stadskanaal. Max van den Berg doet hetzelfde op een dependance van de school in Musselkanaal (Nijverheidslaan 1). Deze gesprekken gaan hoofdzakelijk over Europa. Harm Evert Waalkens brengt tezelfdertijd een bezoek aan Ten Kate Vetten. Hier bezichtigt hij de fabriek. Eveneens om 15.15 uur brengt Marjo van Dijken een bezoek aan de dagopvang van de GGZ en bezoekt Niesco Dubbelboer het Streek Historisch Museum.

Om 16.30 uur trekt Wouter Bos het centrum van Stadskanaal in, om daar met voorbijgangers in gesprek te gaan en flyers uit te delen. De PvdA-fractievoorzitter is te vinden nabij de HEMA en de overdekte passage.

Om 19.30 uur nemen zowel Wouter Bos als Max van den Berg deel aan het politiek café in Theater Geert Teis, Geert Teisplein 2 in Stadskanaal. Na een korte inleiding van PvdA-leider Bos volgt een vraaggesprek over de politieke actualiteit en een discussie met de aanwezigen in de zaal. Na de pauze, om 21.15 uur, houdt lijsttrekker voor het Europees Parlement Max van den Berg eveneens een korte inleiding. Aansluitend wordt hij geïnterviewd en gaat ook hij met de aanwezigen in de zaal in discussie.



Partij van de Arbeid