Politie Friesland

Politieberichten van 14/3 (13.00) t/m 15/3 (07.00)

Fryslân 15-03-2004 - Voor informatie kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844. Dit kan op werkdagen tussen 07.00 - 15.00 uur.

Leeuwarden: mishandeling op voetbalveld
Zondagochtend kreeg een 53-jarige speler van FFS uit Vegelinsoord een rode kaart tijdens een wedstrijd tegen Frisia. Toen de keeper van Frisia iets tegen de man zei, gaf hij de keeper een harde vuistslag, waardoor de keeper tegen de grond ging en even buiten bewustzijn was. De verdachte verliet hierop meteen het veld en was ook meteen vertrokken. De keeper klaagde over misselijkheid en duizeligheid. De scheidsrechter zal een rapport maken, de politie heeft de zaak in onderzoek.

Sint Annaparochie: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zondag om 16.50 uur werd een 50-jarige automobilist uit Sint Annaparochie gecontroleerd op de Jakkele Weidemastraat. De man viel op door zijn rijgedrag. Hij blies 1035 ug/l, goed voor een rijverbod van 13 uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Leeuwarden: snorfietser drinkt te veel
Maandag om 03.25 uur werd een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, rijdend op een snorfiets, gecontroleerd op het Zuidvliet. De man had gedronken. Op het bureau blies hij 405 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Surhuisterveen: inbraak woning
Tussen zondagmiddag en zondagavond is ingebroken in een woning aan de ds. Boekholtstraat. Aan de achterkant van de woning was een raam geforceerd. De slaapkamer werd doorzocht, enkele sieraden (horloges, ketting) werden meegenomen. Aangifte is gedaan door een 70-jarige inwoonster van Surhuisterveen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Vandaag zal nog een buurtonderzoek worden verricht.

Hurdegaryp: inbraak
Maandagochtend werd ingebroken in een bedrijf aan de Stationsweg. Men kwam binnen door een raam naast de toegangsdeur te vernielen. Er werd een onbekende hoeveelheid rookwaar gestolen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. De omgeving is afgezocht maar er werd niemand aangetroffen. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoner van Ryptsjerk.

Leeuwarden: inbraak
Maandag om 00.50 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Coopmansstraat. Men kwam binnen door een raam in te slaan. Gestolen werd een flatscreen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Er is met verschillende eenheden de buurt afgezocht, maar er werd niemand aangetroffen. Aangifte is gedaan door een 47-jarige inwoner van Leeuwarden.

Wolvega: belediging politiemensen en verzet bij aanhouding Maandag omstreeks 00.45 uur stond een politieauto geparkeerd op de Steenwijkerweg. Op een gegeven moment werd het portier aan de passagierszijde geopend en verscheen een zeer beschonken mevrouw. Ze stapte in en verzocht de politieman haar naar huis te brengen. Zij werd meerdere malen gesommeerd de auto te verlaten en zelf naar huis te lopen. Het betrof een 33-jarige inwoonster van Wolvega. Uiteindelijk stapte ze mokkend uit de auto. Hierna beledigde zij de politieman en stak hem de middelvinger op. Zij rende vervolgens weg. Samen met een ter plaatse gekomen collega zagen ze de vrouw weer en ze stak weer de middelvinger op. Ook beledigde zij de beide
politiemensen. Hierop werd besloten de vrouw aan te houden. Bij haar aanhouding verzette zij zich. Uiteindelijk werd zij met handboeien overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering op het bureau bleef zij recalcitrant. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt terzake belediging en verzet bij haar aanhouding. De oorzaak van haar gedrag kwam, omdat zij in een café was gewest en daar ruzie had gekregen met haar vriend.