Politie Limburg-Zuid

Man met bijl aangehouden

Kerkrade 15-03-2004 - Op zondag 14 maart 2004 werd door de politie in Kerkrade een man aangehouden omdat hij met een kloofbijl een auto vernielde en een man bijna verwondde.

Omstreeks 03.30 uur meldde zich een man bij de politie, die aangifte deed terzake poging tot zware mishandeling. De 44-jarige inwoner van Heerlen bevond zich in zijn auto op de Hertogenlaan in Kerkrade, waar hij zich plotseling geconfronteerd zag met een man, die met een kloofbijl in zijn handen op hem af kwam lopen. Geschrokken probeerde de Heerlenaar achteruit weg te rijden, maar een lantaarnpaal stond in de weg.

De agressor haalde vervolgens met de bijl uit naar de auto en sloeg daarmee de voorruit stuk ter hoogte van het hoofd van de bestuurder. Deze wist uiteindelijk met zijn auto te vluchten en reed naar het politiebureau.

Een politiepatrouille was intussen naar de Hertogenlaan gegaan en trof daar de man met de kloofbijl aan. De verdachte, een 24-jarige inwoner van Heerlen, werd aangehouden in verband met poging tot zware mishandeling en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van deze zaak.