Politie Limburg-Zuid

Dronken handelaar in drugs

Landgraaf 15-03-2004 - Op zaterdag 13 maart 2004 trof de politie een man aan, die in het bezit was van een boksbeugel, cocaïne en bovendien dronken achter het stuur zat.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Markt in Landgraaf in verdovende middelen gehandeld zou worden. De ter plaatse gekomen patrouille stelde daar vervolgens een onderzoek in en trof een man aan, die bekende kort tevoren cocaïne gekocht te hebben.

De handelaar, die in zijn auto de Markt kwam oprijden, werd hierop door de politie aangehouden. Bij die aanhouding trof men in zijn auto een boksbeugel en 1 gram cocaïne aan. Het verboden wapen en de drugs werden in beslag genomen en de verdachte, een 28-jarige inwoner van Heerlen, werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Bij de aanhouding rook men, dat de verdachte alcohol gedronken had en onderwierp hem aan een ademanalyse. Deze gaf aan dat de handelaar ruim
1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de Heerlenaar wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege drugs- en verboden wapenbezit en het rijden onder invloed.