Rijn & Venen, 09.05 uur

Utrecht 15-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeerscontrole
KAMERIK/WOERDEN/VINKEVEEN/ABCOUDE Op zondagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op verschillende plaatsen in het district Rijn & Venen. Tijdens de controle, welke werd gehouden op de Ingenieur Enschedeweg, de Utrechtsestraatweg, de Vinkenkade en de Rijksweg A2, werden 39 automobilisten bekeurd voor onder andere het overtreden van de maximum snelheid (15x), het niet dragen van een autogordel tijdens het rijden (7x) en het niet kunnen tonen van een rijbewijs (3x).

Onder invloed
LINSCHOTEN Op zondagavond is een 37-jarige automobilist uit De Lier bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 21.00 uur reed de man over de M. A. Reinaldaweg, waar hij tijdens een controle onder invloed bleek te zijn. Op het politiebureau blies de man 330 ug/l, waarna hij een proces-verbaal heeft gekregen en een rijverbod van 2 uur.

Controle leidt tot verzet tegen de politie
MAARSSEN Op zondagmorgen, om 03.00 uur, heeft de politie vier inwoners uit Maarssen en Linschoten aangehouden voor verzet tegen de politie.

De aanleiding was een controle van de bestuurder van een voertuig op de Dr. Plesmanstraat. Vermoed werd dat de bestuurder had gedronken. Op het moment dat de bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed bemoeiden de overige inzittenden zich met de aanhouding. Hierbij werd de politieagenten geslagen en geschopt. De verdachten konden uiteindelijk worden geboeid door gebruik te maken van de wapenstok en pepperspray. Alle verdachten, twee 24- en een 25-jarige inwoner uit Maarssen en een 23-jarige inwoner uit Linschoten werden ingesloten op het politiebureau en zijn in verzekering gesteld. Twee politieagenten hebben zich voor licht letsel onder behandeling moeten stellen van een arts.