Stad Utrecht, 09.10 uur

Utrecht 15-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig over de Stautonstraat rijden waarvan zij het vermoeden hadden dat de bestuurder onder invloed was. De 40-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg omstreeks 18.05 uur een stopteken. Na een eerste blaastest bleek het vermoeden juist. De Utrechter werd aangehouden en op het bureau wees de ademanalyse 605 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT- Op maandagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een woning. Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat een 41-jarige man had ingebroken in een woning gelegen aan de Furkabaan. Agenten gingen ter plaatse maar de woninginbreker was al verdwenen. Een onderzoek in de buurt werd gestart en in de omgeving werd de Utrechter aangetroffen op een fiets. Hij probeerde nog te vluchten maar tevergeefs. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Een ruit van de woning was vernield en de man had oa. een dvd-speler meegenomen.

Onder invloed van invalidenwagen

UTRECHT- Op zondagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een invalidenwagen bestuurde. Omstreeks 19.55 uur zagen agenten dat een 33-jarige man uit Utrecht, door het rode verkeerslicht aan de Catharijnekade reed en ook nog eens vlak voor een auto langsreed. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies op het bureau

645 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagavond vond op de kruising van de Lessepstraat met de Burg. Van Tuylkade een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de bromfietser gewond.

Omstreeks 19.00 uur reed een 19-jarige man uit IJsselstein op zijn bromfiets over de Burg. Van Tuylkade. Ter hoogte van de kruising met de Lessepstraat ontstond een aanrijding met de auto van een 19-jarige man uit Utrecht. Door de aanrijding liep de IJsselsteiner schaafwonden op. Beide voertuigen raakten beschadigd.