Politie Groningen

Persberichten maandag 15 maart 2004

Provincie Groningen 15-03-2004 -

Groningen: gewonden bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos, die zondagavond plaatsvond op de kruising Rijksweg met de De Waard in Groningen, zijn twee gewonden gevallen. Ze zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen één van de bestuurders, een 23-jarige inwoner van Winschoten, op de kruising vermoedelijk door rood licht reed. Hij reed over de Rijksweg in de richting Ten Boer toen de andere bestuurder, een 33-jarige inwoner van Groningen vanaf De Waard de kruising opreed. De bestuurder uit Groningen is onder meer met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Een passagier uit de andere auto had armletsel en is hiervoor eveneens overgebracht naar een ziekenhuis. De beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar het al of niet door rood licht rijden door de 23-jarige bestuurder.

Snelheid
Op de Laan 1940-1945 zijn zondag 540 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 5 te hard. De hoogst genoteerde reed 102 km/u waar maximaal 70 was toegestaan. Op de Rijksweg in Groningen zijn zondagmiddag 935 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 124 te hard. De hoogst genoteerde reed 82 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Groningen: verwarde bestuurster klemgereden
Een 24-jarige automobiliste uit Hoogezand is zondagnacht op de Europaweg in Groningen klemgereden door een andere automobilist. De vrouw slingerde met haar auto over de weg, waardoor de andere automobilist dacht dat ze onder invloed was. Op de Europaweg werd ze aan de kant gedwongen, waarna de politie ter plaatse kwam. Al snel bleek dat de vrouw niet onder invloed was, maar volledig in de war. Ze is overgedragen aan de hulpverlening. Er wordt nog nader overleg gevoerd over de beoordeling van haar rijbevoegdheid.

Ter Apelkanaal: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagmiddag een 23-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De man reed in zijn auto over Ter Apelkanaal Oost en verhoogde zijn snelheid bij het zien van een opvallende politieauto. Op een bedrijfsterrein trof de politie de auto leeg aan, maar een agent herkende de bestuurder. Die bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.42 promille alcohol werd gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aduard: snelheidscontrole
Friesestraatweg, limiet: 80 km, gecontroleerd: 998 voertuigen, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 102 km per uur.

Zuidbroek: kind gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de A7 bij Zuidbroek is zondagmiddag een 8 jarige jongen uit Harlingen gewond geraakt. Het kind zat in de auto bij een inwoonster van Harlingen (leeftijd nog niet bekend). Die reed over de linker rijstrook in de richting van Winschoten en haalde een aantal autos in. Toen één van de ingehaalde autos, bestuurd door een 58-jarige man uit Groningen, ook wilde gaan inhalen schrok de vrouw uit Harlingen. Ze week naar links uit, raakte in de berm en verloor vervolgens de controle over haar auto. Tengevolge daarvan belandde de auto in een sloot. Het gewonde kind is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Bestuurster en een andere inzittende, een 13-jarig meisje, ook uit Harlingen, raakten niet gewond. Een berger heeft de auto uit de sloot getakeld.