Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 maart 2004, no. 73

Uitvoering pilot groen- en speelvoorzieningen Woensel-zuid nog voor de zomer gereed

De pilot groen- en speelvoorzieningen Woensel-zuid is in de fase van uitvoering gekomen. De gemeentelijke dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) heeft deze week aannemers uitgenodigd offertes te maken voor de aanleg/ renovatie van de vijf speeltuinen in de Generalenbuurt en renovatie van groenvoorzieningen in Hemelrijken/ Gildebuurt.

Eind maart verwacht de gemeente de offertes binnen te hebben, waarna de selectie van aannemers kan plaatsvinden en de definitieve opdrachten kunnen worden gegeven aan de gekozen aannemers. Zodra de aannemers deze opdrachten binnen hebben, kunnen zij de materialen gaan bestellen die nodig zijn voor de aanleg van de speelvoorzieningen en de groenaanpassingen. De levertijd van de meeste onderdelen is ongeveer zes tot acht weken.

Als alles volgens plan verloopt, betekent dat dat ongeveer half juni het grondwerk voor de verschillende voorzieningen klaar zal zijn. Als laatste volgt daarna de plaatsing van de speeltoestellen. Het project kan daarmee, ijs en weder dienend, nog vóór de zomervakantie in augustus zijn afgerond.

Of de planning precies gehaald gaat worden, is nog onzeker. Met name de aanplant van de groenvoorzieningen is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij vochtig weer kan er nog tot ver in de lente aangeplant worden. Daarmee hoopt de gemeente voldoende tijd te hebben om alle te planten heesters en bomen voor de zomer in de grond te hebben.

Overigens hebben buurtbewoners ook al de eerste festiviteiten georganiseerd bij deze groenpilot. Zo zal op 8 mei een zelfwerkzaamheidsdag worden gehouden in de De Vriesstraat. Bewoners van deze straat vroegen tijdens de inspraakavonden naar meer groen in de straat. Als oplossing is ondermeer gekozen voor geveltuintjes. De gemeente heeft voor de aanleg van de geveltuintjes een aantal plantpakketten samengesteld, die bewoners voor eigen gebruik kunnen bestellen.

Op 8 mei zullen bewoners van de De Vriesstraat gezamenlijk en feestelijk de aanleg van hun geveltuintjes ter hand nemen.

De pilot groen- en speelvoorzieningen Woensel-zuid is gestart in november 2003 op inititatief van wethouder Schreurs. De bedoeling van de pilot is om buurtbewoners meer te betrekken bij hun woonomgeving door ze meer zeggenschap te geven bij de inrichting hiervan.

© 2004 Gemeente Eindhoven