Politie Zuid-Holland-Zuid

14/03 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

15-03-2004 - Persberichten District II

GETUIGENOPROEP
GORINCHEM- De politie is op zoek naar getuigen naar aanleiding van de brand in een sporthal aan de Dokter Hiemstralaan. Op donderdagavond 11 maart omstreeks 22.15 uur hoorden een aantal medewerkers van de sporthal een knal van buitenaf. Even later ontstond er rookontwikkeling. De medewerkers probeerden de brand die gaande was bij de pijp van de afzuigkap aan het dak zelf te blussen. Het vuur breidde zich echter uit. De brandweer heeft voorkomen dat de brand uitsloeg. De schade is hierdoor beperkt gebleven tot de kantineruimte en een deel van het dak. De technische recherche onderzoekt de zaak. De politie sluit brandstichting niet uit.

Mensen die iets hebben gezien in de buurt van de sporthal of informatie hebben over deze brand worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

ONGEVAL
OUD-ALBLAS- Op vrijdag 12 maart heeft er een ongeval plaats gevonden tussen een scooter en een fietser. Het ongeval gebeurde aan de Peilmolenweg. De scooter haalde 16-jarige fietser uit Bleskensgraaf in en raakte de fietser waardoor hij kwam te vallen. De bestuurder van de scooter is doorgereden in de richting van de provinciale weg N-214. Het slachtoffer heeft een snee in zijn knie en diverse schaafwonden opgelopen.

ALCOHOL
LEERDAM- Een 43-jarige man uit Geldermalsen is op vrijdag 12 maart aangehouden. Dit gebeurde aan het Europaplein. De man bleek behoorlijk veel alcohol te hebben gedronken. Daarnaast had de man een rij-ontzegging. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau.
ALBLASSERDAM- Op zaterdag 13 maart heeft de politie een 65-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. De man was tegen een andere auto aangereden en was vervolgens gewoon doorgereden. Aan de hand van een getuigenverklaring kon de politie de man even later thuis aanhouden. De man bleek behoorlijk wat alcohol op te hebben. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

HORECACONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een horecacontrole in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart heeft de politie 2 bekeuringen uitgeschreven. Een persoon kreeg een bekeuring voor geluidsoverlast, een ander wegens het niet dragen van de autogordel. De politie surveilleerde te voet aan de Damstraat in Hardinxveld-Giessendam.

RIJONTZEGGING
GORINCHEM- Aan de Newtonweg in Gorichem is op zaterdagmorgen 13 maart een 37-jarige man uit Leerdam aangehouden. De man reed hier met zijn auto terwijl hij een rijontzegging heeft. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.
GORINCHEM- In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart is een 51-jarige man uit Gorinchem. De man reed over de Mollenburgseweg toen agenten hij verzochten te stoppen voor een controle. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig te zijn verklaard. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau.

DRIE BEKEURINGEN
GORINCHEM-Een 23-jarige man uit Maassluis is op 13 maart aangehouden. De man reed over de Banneweg toen agenten hem staande hielden voor een controle. De man kon geen rijbewijs overhandigen aan de agenten. Hij kon zich ook niet op een andere manier identificeren. Vervolgens heeft hij een valse naam opgegeven. De man wordt bekeurd voor drie overtredingen, namelijk rijden zonder autogordels, rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

BEDREIGING
PAPENDRECHT- Een 39-jarige man uit Papendrecht heeft op zaterdag 13 maart aangifte van bedreiging gedaan. De man was samen met een buurman op een groepje jongeren afgestapt die op een steiger in de buurt van de Wipmolen rondhingen. De jongeren waren zeer luidruchtig en scholden buurtbewoners uit. Toen de mannen hier wat van zeiden, ontstond er een handgemeen tussen de 39-jarige man en een 16-jarige jongen uit Papendrecht. Als gevolg hiervan belandde de jongen in de sloot. Toen de jongen uit de sloot kwam, uitte hij ernstige bedreigingen naar de man. Inmiddels had een omstander de politie gebeld omdat het uit de hand dreigde te lopen. De 16-jarige jongen is aangehouden door de politie. Hij was in het bezit van een mes. Dit mes is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. Ook een 17-jarige jongen is aangehouden. Dit gebeurde wegens openbare orde verstoring en bedreiging.

ONGEVAL
MOLENAARSGRAAF- Een 22-jarige motorrijder uit Enschede is op zaterdag 13 maart ten val gekomen aan de Polderweg West. De man verloor de macht over het stuur en belandde in de berm. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Hij heeft een gekneusde been en snijwonden in zijn gezicht opgelopen.

MAN EN VROUW AANGEHOUDEN
AMEIDE- In de nacht van zaterdag op zondag 14 maart heeft de politie een 33-jarige vrouw uit Vilnius aangehouden. De vrouw reed met haar auto over de Molenstraat en bleek te veel gedronken te hebben om te kunnen rijden. Toen agenten de vrouw meldden dat ze was aangehouden en mee moest naar het politiebureau begon de passagier, een 46-jarige man uit Ameide te protesteren. Hij ging zich met de aanhouding bemoeien en zei dat de vrouw niet mee ging. Hij liep dreigend op de agenten af. Vervolgens hebben de agenten de man ook aangehouden. Hij verzette zich hier hevig tegen. Uiteindelijk is pepperspray gebruikt om de man te kunnen boeien en over te brengen naar het politiebureau. De man is ingesloten op het politiebureau.

DRONKEN BESTUURDER
GIESSENBURG- Een 41-jarige man uit Giessenburg is op zondag 14 maart aangehouden. De man reed over de Molenweg vanuit de Damseweg. Bij de bocht reed de man rechtdoor en belandde uiteindelijk in de sloot. Agenten die ter plaatse kwamen, lieten de man blazen. De ademtest wees uit dat de man behoorlijk diep in het glaasje had gekeken. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.