Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 15-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Op zondag 14 maart tussen 20.00 uur en 22.30 uur heeft de politie een rijdende alcoholcontrole gehouden.

Daarbij moesten verspreid over Amersfoort vijftien automobilisten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Straatroof: getuigen gezocht

AMERSFOORT Op zondag 14 maart werd getracht een vrouw van haar tas te beroven, even later werd zij echt beroofd.

Rond 21.40 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Amersfoort over de Arnhemsestraat. Twee jongens kwamen naast haar fietsen en één van hen rukte haar tas van haar schouder. Zij hield haar tas echter vast, waarop zij een stomp in haar maag kreeg. Passanten kwamen op haar hulpgeroep af, waarna de verdachten er zonder buit vandoor gingen.

De vrouw stapte op haar fiets en fietste door. Op de Bergstraat zag zij dat de twee verdachten achter haar aan waren gekomen. Zij werd met geweld van haar fiets getrokken en liet haar tas los in de hoop dat de jongens dan weg zouden gaan. Dat gebeurde ook: de verdachten gingen er op de fiets met haar tas vandoor en reden in de richting van de Utrechtseweg.

Signalementen:

Donker getinte jongen, 14 - 18 jaar, normaal postuur, ± 1.70 meter. Hij droeg een zwarte half lange jas met een beige harige rand;

Vermoedelijk blanke jongen 14 18 jaar, soortgelijke jas als de andere verdachte.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Ongeval bij tikkertje

AMERSFOORT Op zondag 14 maart raakte een jongetje gewond toen hij door een auto werd aangereden.

Rond 18.20 uur was een 11-jarige jongen met vriendjes tikkertje aan het spelen. Plotseling rende hij vanuit een steeg aan de Erasmusstraat de rijbaan op. Juist op dat moment reed daar een 49-jarige automobilist uit Hoogland. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Het jongetje is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis overgebracht. Hij is ter observatie opgenomen en heeft mogelijk een lichte hersenschudding opgelopen.

Openbare dronkenschap

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart werd een jongen aangehouden voor openbare dronkenschap.

In de nachtelijke uren surveilleerden politiemensen te voet op het Lieve Vrouwekerkhof. Zij zagen dat een jongen op een fiets stapte en vervolgens zwabberend tegen een auto aanreed. Zij liepen naar de jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Soest, toe. Hij had geen letsel opgelopen en de auto was niet beschadigd. Hij had kennelijk veel te diep in meerdere glaasjes gekeken. Hij kon niet goed meer op zijn benen staan en gaf drie verschillende geboortedata op. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Na een bekeuring voor openbare dronkenschap te hebben ontvangen, mocht hij het politiebureau verlaten. Hij is achterop de fiets bij een vriend gestapt en die heeft zijn enigszins benevelde vriend een lift naar huis gegeven.