Politie Zuid-Holland-Zuid

14/03 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

15-03-2004

INSLUIPER BAKT VISJE
DORDRECHT- Een 45-jarige Amsterdammer is in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart een woning aan de Oudenhovensestraat ingeslopen. Vervolgens is hij op zijn gemak een visje gaan bakken. De 40-jarige bewoonster, die op zolder lag te slapen werd wakker van een gebakken vislucht. Toen zij beneden polshoogte ging nemen, zag ze een man achter het fornuis staan. De insluiper bleek al een visje te hebben gegeten en was zijn tweede visje aan het bakken. In een rugzak ontdekte de bewoonster een paar flessen drank die de man mee wilde nemen.De bewoonster probeerde de insluiper een tijd aan de praat te houden, maar de man wist toch te ontkomen. Met behulp van een politiehond kon de verdachte even later in de bosjes aan de Johan de Wittstraat worden opgespoord. Hij is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT- Op diverse plekken in Zwijndrecht heeft het Verkeershandhavingteam van de politie op vrijdag 12 maart een snelheids- en gordelcontrole gehouden. In totaal werden 437 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden er 55 mensen bekeurd; 48 voor het niet dragen van de gordels en zeven mensen voor te hard rijden.

SOFTDRUGS
ZWIJNDRECHT- Een 15-jarige en een 16-jarige jongen, beide afkomstig uit Zwijndrecht zijn op vrijdagavond 12 maart aangehouden. Dit gebeurde aan de Laan van Walburg. De jongens hadden softdrugs gekocht bij een coffeeshop. De politie heeft een zakje met softdrugs in beslag genomen. Na verhoor op het politiebureau mochten de jongens weer naar huis.

AANRIJDING
PAPENDRECHT- Een personenauto is in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart tegen een verkeerslicht aangereden. De 26-jarige man uit Dordrecht reed over de Burgemeester Keijzerweg en wilde de randweg N-3 oprijden. Hier verloor hij de macht over het stuur. De man heeft als gevolg van de aanrijding een wond aan zijn hand opgelopen. Een 49-jarige vrouw uit Pinhal Novo (Portugal) die bij de man in de auto zat, is ter observatie door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is door de politie aangehouden. Hij bleek behoorlijk veel alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AUTODIEF
DORDRECHT-Een 34-jarige man uit Enschede is op zaterdagmorgen 13 maart aangehouden. De man was naar het politiebureau gekomen en had gevraagd of zijn auto was weggesleept. Hij had een autosleutel bij zich. Deze sleutel bleek afkomstig te zijn van een auto die gestolen was vanaf de Burgemeester de Raadtsingel. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT- Een 55-jarige man uit Barendrecht is op zaterdag 13 maart aangehouden. De man was aan de Molenvliet in Zwijndrecht geflitst omdat hij te hard had gereden. Hierover werd hij zo boos dat hij zijn auto uitstapte en op de politieauto afliep. De verdachte sloeg het portier van de politieauto dicht. De portier van de auto kwam hierdoor tegen de schouder van de agent. Hij heeft hierdoor waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen opgelopen. De agent heeft aangifte van mishandeling gedaan. De verdachte heeft zichzelf bij het politiebureau gemeld. Hij heeft spijt betuigd.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 32-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is op zaterdag 13 maart aangehouden aan de Karel Lotsyweg in Dordrecht. Dit gebeurde op bevel van de Officier van Justitie. De man wordt ervan verdacht een auto te hebben gestolen. De verdachte zou de auto van een vrouw uit Bleskensgraaf opknappen. Na een half jaar had de vrouw haar auto echter nog steeds niet terug. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft toegezegd dat hij de auto weer teruggeeft aan de eigenaresse.

INBREKERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 16-jarige en een 18-jarige jongen uit Dordrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart aangehouden door de politie. De jongens worden ervan verdacht dat ze in een aantal schuurtjes aan het Frida Katz-erf hebben ingebroken. Toen agenten hier naar aanleiding van een melding polshoogte kwamen nemen, zagen ze op een gegeven moment twee jongens op een brommer. De brommer ging er als een speer vandoor. De agenten zette de achtervolging in. Aan het Boris Paternak-erf ging de brommer onderuit en kwamen de jongens te val. Ze renden hard weg. Een van de jongens werd even later tussen de autos aangetroffen, de andere jongen lag op een dak van een carport. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld. Tijdens de fouillering werd inbrekersgereedschap gevonden. Dit is in beslag genomen.

SNELHEIDSDUIVEL
ZWIJNDRECHT- Een 54-jarige man uit Breda heeft op zaterdag 13 maart zijn rijbewijs moeten inleveren De man raasde met een snelheid van 177 kilometer per uur over de rijksweg A-16 bij Zwijndrecht.

BEDREIGING MET MES
DORDRECHT- Een 24-jarige vrouw uit Dordrecht is op zaterdagmiddag 13 maart aangehouden. De vrouw had eerst een voorwerp tegen het raam van een woning aan de Jacob Marisstraat gegooid. Daarna bedreigde ze de bewoners met een mes. Agenten die toevallig in de buurt waren, liepen op de vrouw af en sommeerde haar om het mes te laten vallen. Hierop reageerde ze niet. Omdat de vrouw stekende bewegingen maakte in de richting van de bewoners en niet voldeed aan het bevel van de agenten, heeft één van de agenten pepperspray gebruikt. Ondanks de pepperspray bleef de verdachte het mes vasthouden. De agenten hebben toen het mes met de wapenstok uit haar hand geslagen. Vervolgens kon de vrouw worden aangehouden. Het mes is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

INBRAAK
DORDRECHT- Bij een winkel aan de Dubbeldamseweg Zuid is tussen 13 en 14 maart ingebroken. Er zijn meerdere sloffen sigaretten buit gemaakt. Ook is de kassa meegenomen. De inbrekers konden binnen komen door de slotplaat om te buigen en vervolgens de cilinder van het slot te verbreken. De tehnische recherche onderzoekt de inbraak.

VERNIELING
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Drie jongens van respectievelijk 16, 16 en 17 jaar zijn op zaterdagavond 13 maart aangehouden. De jongens worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Ze zouden onder meer een bushokje hebben vernield. De politie heeft de jongens een nachtje op het politiebureau ingesloten.

JONGEN EN MEISJE AANGEHOUDEN
DORDERCHT- Een 17-jarige jongen en een 17-jarige meisje beiden afkomstig uit Dordrecht zijn op zondag 14 maart aangehouden. Dit gebeurde aan de Almstein. De twee worden verdacht van vernieling en diefstal. De politie kreeg rond 04.00 uur een melding dat er een paar mensen met donkere kleding en mutsen op over de schuttingen klommen. De politie heeft de verdachten meegenomen naar het politiebureau. Hier verklaarden ze dat ze voor de grap spullen uit tuinen hadden gehaald en verplaatst. Een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Dordrecht heeft zich op zondagmiddag 14 maart vrijwillig bij de politie gemeld. Ook hij is aangehouden. Na verhoor mocht het drietal naar huis. Er wordt proces verbaal opgemaakt.