Ingezonden persbericht


Persbericht: voor onmiddellijke publicatie
Datum: 15 maart 2004

Zibb.nl staat centraal in internetstrategie Reed Business Information Nederland

Zibb.nl, de grootste website voor ondernemers, staat centraal in de internetstrategie van Reed Business Information Nederland. De site richt zich daarom niet meer alleen op het midden- en kleinbedrijf, maar op heel zakelijk Nederland. De portal zal als zakelijk internetplatform dienen voor Reed Business Information en Rabobank, de eigenaren van zibb.nl. In deze nieuwe opzet heeft nieuws een aanzienlijk groter aandeel, en zullen er steeds meer (betaalde) services aangeboden worden.

Zibb.nl heeft in haar vierjarig bestaan een stevige positie op de Nederlandse markt weten te veroveren. De portal heeft 300.000 unieke bezoekers per maand en kent een gemiddelde groei van 60% per jaar. Gezien het huidige succes heeft Reed Business Information besloten om zibb.nl centraal te stellen in haar internetstrategie. De investeringen worden verder opgevoerd daar Reed, in Nederland actief in 20 verschillende bedrijfstakken, internet ziet als speerpunt van haar strategie.

"Door middel van het internet kunnen wij als uitgever onze lezers en adverteerders veel beter bedienen dan voorheen", aldus Lex Rozenbroek, Managing Director van Reed Business Information Amsterdam. "De nieuwste versie van zibb.nl is daar een toonbeeld van: zibb.nl zal zich met 'realtime' nieuwsvoorziening richten op de hele business to business markt in Nederland. Daarnaast biedt het via afzonderlijke portals op maat gesneden informatie voor verschillende branches en bedrijven waar managers, ondernemers en professionals actief zijn. Het aantal portals wordt fors uitgebreid onder meer met finance, marketing-sales en gezondheidszorg. Tevens heeft de nieuwe versie van zibb.nl een uiterst gebruikersvriendelijke look en feel."

Ook het aantal diensten voor managers, ondernemers en professionals zal de komende tijd aanzienlijk worden uitgebreid. Hierbij gaat het om allerlei specialistische dataservices, maar ook om algemene matchingservices, zoals de onlangs gelanceerde product-zoekmachine Kellysearch.nl en de vastgoed directory VastgoedCentrum.nl.

Over zibb.nl
Zibb.nl is met afstand de grootste website voor zakelijk Nederland. De site is een gezamenlijk initiatief van uitgever Reed Business Information en de Rabobank Groep. Bezoekers vinden op zibb.nl nieuws, actuele informatie en handige diensten in twaalf sectoren en meer dan twintig branches. Maandelijks heeft de website meer dan 300.000 unieke bezoekers.


---