Provincie Flevoland



Landschapsverordening wordt aangepast

GS kiest voor verdubbeling Hanzeweg

Lucht rond Almere verslechterd

Alleen jeugdzorg voor Flevolandse jongeren

Bijdrage combinaties van wonen, welzijn en zorg

GS wil verbetering van speciaal onderwijs in

Eigen plek voor jongeren op website Flevoland

Provincie maakt Omgevingsplan samen met inwoners

Meldpunt minder regels in Flevoland

De provincie vindt dat er een aanspreekpunt moet zijn waar burgers hun klachten over regelgeving kunnen neerleggen, die als tegenstrijdig of onnodig wordt ervaren. Hiervoor is nu een website opgericht: www.minderregelsinflevoland.nl. Klachten van burgers over provinciale regelgeving kunnen hier worden gemeld, net als klachten over regelgeving van andere overheden; de provincie draagt zorg voor het doorsturen daarvan. Commissaris van de Koningin Michel Jager heeft de website on line gezet.

Aanleiding voor de website is een Statenmotie van 6 november 2003, waarin verzocht is een dergelijk digitaal meldpunt in te richten. Bij de Staten leeft het gevoel dat er sprake is van een toenemende, soms tegenstrijdige regelgeving bij overheden, en dat burgers dat als hinderlijk ervaren.

De provincie wil het aantal tegenstrijdige en onnodige regels terugdringen. Op de website kunnen burgers op een formulier melding maken van onnodige, tegenstrijdige of te ingewikkelde regelgeving. De provincie kijkt hoe en of zij de klacht kan verhelpen. Voor wie niet over e-mail beschikt is het mogelijk de klachten schriftelijk kenbaar te maken: Minderregelsinflevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad.