VCD AUTOMATISERING

GGZ Noord-Holland-Noord kiest voor het datawarehouse van VCD.

GGZ Noord-Holland-Noord (NHN) heeft besloten tot implementatie van de datawarehouse oplossing van VCD Automatisering. Dit om de groeiende vraag naar meer geïntegreerde, betere en snellere managementinformatie vanuit de organisatie te kunnen verwezenlijken. Na een selectietraject is de verwachting dat de VCD oplossing inhoudelijk sterk, flexibel uitbreidbaar en tevens goed beheersbaar is. Dit laatste mede door gebruik te maken van Data Integrator, de ETL tool van Business Objects. De overige producten van Business Objects, zoals de scheduling en (web)publishing tools, sluiten goed aan bij de ICT-filosofie om de uiteindelijke informatie ook zoveel mogelijk geautomatiseerd bij de gebruikers op hun PC toegankelijk te krijgen. Ook de goede samenwerking met leveranciers als McKesson bleek doorslaggevend.

Rob de Ruiter, hoofd Informatisering & Automatisering en namens de stuurgroep Management Informatie tevens opdrachtgever: 'VCD heeft gedurende het gehele voortraject veel inspanning geleverd en goed ingespeeld op onze veranderende behoefte. Afspraken die zij maken komen zij na. Dat is een opstelling die ons veel vertrouwen geeft voor de intensieve samenwerking die volgt, waar ongetwijfeld nog wel eens een hobbeltje genomen zal moeten worden'.

Volgens Niko Brouwer, directeur VCD Business Solutions, is dit een belangrijke stap voor VCD. 'Managementinformatie is strategisch voor VCD. Vooral ook in de zorgsector, waar menig ziekenhuis al werkt met de VCD oplossingen, is verdere uitbreiding belangrijk. Naast de grotere datawarehouse oplossingen, hebben we veel kleinschalige oplossingen die we natuurlijk graag door laten groeien. NHN is hiervan een prima voorbeeld'.

De MIS oplossing bestaat uit een datawarehouse, waarbij in 2004 drie deelgebieden worden opgeleverd: Financieel (Exact Financials C/S), Personeel (Beaufort) & Productie (X/Mcare) t.z.t. incl. DBC-rapportage. Het eerste deelgebied zal medio zomer in de nieuwe infrastructuur van NHN beschikbaar zijn. Het datawarehouse zal te zijner tijd uitgebreid worden met bijvoorbeeld
Kwaliteitszorg/onderzoek & Inkoop/logistiek. De bestaande informatievoorziening met behulp van X/MID van McKesson, zal geleidelijk uitgefaseerd worden. Omdat VCD en McKesson hiermee al samenwerkten zal dit soepel verlopen.

15 mrt 04 09:44