Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 maart 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding - beroving - getuigen ?

Fietser zegt aangereden te zijn, dat zijn portemonnee is geroofd, de politie zoekt eventuele getuigen

Hengelo

Zondagmorgen 14 maart om ongeveer 04.00 uur worden politiemensen verzocht te gaan naar een woning aan de Binnenweg in Hengelo. In de woning zat een 20 jr. Hengelose zoon van de bewoonster, die vertelde dat hij op de kruising Willemstraat - Marskant in Hengelo door een auto was aangereden. Verder vertelde hij dat de bijrijder van de auto was uitgestapt, gevraagd had hoe het met hem was en weer ingestapt. De auto was weggereden en op dat moment had hij bemerkt dat zijn portemonnee verdwenen was. De portemonnee was op de plek van de aanrijding niet door hem aangetroffen. Hij was daarop naar de woning van zijn moeder aan de Binnenweg gegaan waar de politie werd gebeld. Een en ander had plaatsgevonden tussen 02.30 en 02.45 uur. De politiemensen constateerden dat de 20 jr. behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken en dat hij verwondingen had in zijn gezicht. Hiervoor is hij naar het ziekenhuis gegaan, waar o.a. werd geconstateerd dat hij iets in zijn hand had gebroken en een hoofdwond had opgelopen. In de loop van de zondag verscheen de 20 jr. aan het bureau om een verklaring af te leggen. Hierin vertelde hij dat de auto die hem had aangereden een donkerkleurige auto was geweest, een klein model lijkend op een VW Golf of Polo. De man die was uitgestapt was een man van vermoedelijk Turks of Marokkaanse afkomst met donker kort haar. Gegevens van de bestuurder en een mogelijke derde inzittende zijn niet bekend. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto en met eventuele getuigen van deze aanrijding. (bps: 04-031323)

Rijden onder invloed

Bromfietser met leeg krat bier en geen achterlicht aangetroffen

Delden

Surveillerende politiemensen zagen zondagavond14 maart om ongeveer 23.50 uur op de Bernhardstraat in Delden een bromscooter rijden zonder achterlicht. Om de bestuurder hierop te wijzen werd hij, een 18 jr. Deldenaar, op de Torendijk aan de kant gezet. Hier bleek dat hij behoorlijk aan bachus had geofferd. Op het voetsteunplateau van de bromscooter stond een leeg krat bier. De 18 jr. werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.14 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-031579)

Rijden onder invloed

Automobilist met 0.94 promille aangetroffen

Vroomshoop

Zondagavond 14 maart omstreeks 23.40 uur controleerden politiemensen op de Nieuwstraat in Vroomshoop een 26 jr. automobilist uit die plaats. Hij bleek te veel alcoholhoudende dranken te hebben genuttigd en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.94 promille uit en proces-verbaal wordt ook tegen hem opgemaakt. (bps: 04-031578)

Aanhoudingen na diefstal

Twee mannen aangehouden na diefstal benzine . Bestuurder bovendien behoorlijk onder invloed en zonder rijbewijs

Enschede

Zondagavond 14 maart omstreeks 19.25 uur werd door de bestuurder van een personenauto bij een tankstation aan de Laaressingel in Enschede getankt en werd er niet afgerekend. Kenteken en merk van de auto werden genoteerd en diezelfde avond om ongeveer 21.50 werd de auto met de beide personen rijdende aangetroffen op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Achter het stuur bleek een 48 jr. Enschedeer te zitten en naast hem een 32 jr. plaatsgenoot. Beiden werden aangehouden en naar het bureau overgebracht. De 48 jr. bestuurder was behoorlijk onder invloed en de ademanalyse aan het bureau wees later 2.08 promille uit. Ook bleek aan het bureau dat zijn rijbewijs al sinds juli 1999 ongeldig was verklaard. Hiervoor kon de auto waarin hij werd aangetroffen buiten gebruik worden gesteld, wat ook is gedaan. De auto is in beslaggenomen. De nodige processen-verbaal worden tegen de 48 jr. opgemaakt. Beiden, 48 jr. en de 32 jr., die al bekende samen met de 48 jr. de benzine te hebben gestolen, werden daarna in verband met de diefstal van de benzine opgesloten. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-031536)


---- --