Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 15 maart 2004

Online Bijbel wordt platform

DORDRECHT - Importantia Publishing heeft het Online Bijbel Platform geïntroduceerd. Aanvankelijk bestond de Online Bijbel uit een verzameling bijbelvertalingen, commentaren en naslagwerken op één cd-rom. Anno 2004 is het product van Importantia Publishing uitgegroeid tot het Online Bijbel Platform.

"Dat was hard nodig, want de hoeveelheid beschikbare titels past al enkele jaren niet meer op één cd-rom", zegt Importantia-directeur Peter van der Schelde. "Bovendien: als alles in één product zit, stijgen de kosten en moeten mensen titels aanschaffen waar ze helemaal niet voor willen betalen. Met dit platform krijgt de gebruiker veel meer keuzemogelijkheden en kan men ook met een kleiner budget naar tevredenheid met het Online Bijbel Platform werken." Producten en titels van Importantia en diverse andere uitgevers kunnen door computerbezitters geïntegreerd gebruikt worden op hun PC. Ook kunnen ze zelf hun bibliotheek samenstellen.

Voor iedereen die regelmatig met de Bijbel werkt, biedt het Online Bijbel Platform veel gebruiksmogelijkheden. Die variëren van het importeren van bijbelgedeelten naar een tekstverwerker om bijvoorbeeld een liturgie te maken of een bijbelstudie voor te bereiden, tot het analyseren van teksten, woordstudies en het raadplegen van achtergrondartikelen. Naast gebruiksvriendelijke cd-roms werkt het platform met een groeiend aantal digitale bestanden. Die kunnen - gratis of tegen betaling - via de website www.onlinebible.org worden gedownload.

Met de 'reader' kunnen gebruikers niet alleen diverse bijbelvertalingen, commentaren, naslagwerken, studies en boeken bekijken, maar ook eigen modules ontwikkelen. Daarnaast is het mogelijk om informatie van andere online bronnen voor eigen gebruik op te nemen binnen het platform. Vanuit elk onderdeel van het Online Bijbel Platform kan de Bijbel worden geraadpleegd. Alle moderne Nederlandse vertalingen zijn beschikbaar; in de loop van 2004 wordt ook de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) toegevoegd. Gebruikers bepalen zelf tot welke vertalingen ze toegang willen hebben.

"Het grote voordeel van het Online Bijbel Platform is dat alles uit bouwstenen is opgebouwd", zegt Van der Schelde. "Je kunt als het ware je eigen gebouw samenstellen uit de verschillende bouwstenen waarover je beschikt. Uitbreiden is heel eenvoudig. Je kunt gewoon nieuwe cd-roms aanschaffen of bestanden downloaden."

De website www.onlinebible.org is het centrale informatie- en servicepunt van het Online Bijbel Platform. Gebruikers en geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor een gratis elektronische nieuwsbrief.

Noot voor de redactie (