Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Indien je deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie

Amersfoort, 15 maart 2004

CAPTAIN BOGTSTRA MAAKT SAMENSTELLING NEDERLANDS FED CUP TEAM BEKEND

Captain Tjerk Bogtstra heeft vandaag de samenstelling van het Nederlands Fed Cup Team bekend gemaakt. Het team bestaat uit: Anousjka van Exel, Michaëlla Krajicek, Elise Tamaëla en Tessy van de Ven. Alleen Tamaëla speelde al eens eerder in Fed Cup verband, de andere dames maken hun debuut in het Nederlands Fed Cup Team. De Fed Cup ploeg strijdt van maandag 19 tot en met zaterdag 24 april in het Griekse Athene met veertien andere landen om plaatsing voor een promotie / degradatie duel voor de Wereldgroep 2005.

Wedstrijdprogramma

De kwalificatieronde van de Europees / Afrikaanse groep I wordt gespeeld op de gravelbanen van de Athens Lawn Tennis Club in Athene. Tijdens de loting op zondag 18 april wordt bepaald hoe de veertien deelnemende landen verdeeld worden over twee poules van vier landen en twee poules van drie landen. Van maandag tot en met vrijdag worden de poulewedstrijden gespeeld. Op zaterdag spelen de nummers één en twee van de vier poules een play off om vier plaatsen voor het promotie / degradatie duel voor de Wereldgroep 2005. Dit promotie / degradatie duel vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2004.

Deelnemende landen

Aan de Europees / Afrikaanse groep I nemen naast Nederland de volgende landen deel: Bulgarije, Denemarken, Estland, Griekenland, Hongarije, Israël, Litouwen, Oekraïne, Polen, Servië & Montenegro, Wit-Rusland, Zuid Afrika en Zweden.


*******

LISANNE BALK EN ROBIN HAASE NATIONAAL TENNISKAMPIOEN TOT EN MET 18 JAAR

Op zondag 14 maart hebben Jong Oranje spelers Lisanne Balk en Robin Haase de ASICS Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) tot en met 18 jaar gewonnen. Op de snelle banen van de Victoriahal in Rotterdam won Lisanne Balk in de finale met 6-3 7-5 van Claire Lablans. Bij de jongens was Robin Haase in de finale met 7-6 6-4 te sterk voor Igor Sijsling. Voor Lisanne Balk is dit haar eerste nationale jeugdtitel. Robin Haase werd in 1999 al eens nationaal jeugdkampioen tot en met 12 jaar.

Meer informatie over de Jong Oranje spelers en de ASICS Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen tot en met 18 jaar is te vinden op www.knltb.nl.


******************************