CDA Rotterdam


-Persbericht-

CDA wil af van de graffiti langs de ruit van Rotterdam

Op de geluidsschermen langs de A20 en A16 zijn er grote stukken waarop graffiti voorkomt. In 2002 zijn deze geluidsschermen schoongemaakt maar na korte tijd waren deze weer volgeklad. De CDA-fractie vindt het beeld van verloedering dat de graffiti oproept voor de gebruikers van de ruit van Rotterdam, maar ook op andere plekken in de stad uiterst ongewenst. De CDA-fractie is van mening dat er harder moet worden opgetreden tegen de vandalen die graffiti aanbrengen. De CDA- fractie is zich bewust van het feit dat deze vandalen moeilijk aan te wijzen zijn, maar vindt dat als ze bekend zijn de schoonmaakkosten op hen verhaald moeten worden. De vraag is ook of er actie wordt verricht om deze vandalen op te sporen, gelet op de frequentie waarin de bekladdingen plaatsvindt.

De CDA-fractie stelde het college vandaag daarom de volgende vragen:


* Wat wordt er gedaan om de mensen die graffiti aanbrengen op te pakken, c.q. te bestraffen zodat herhaling voorkomen wordt?


* Als de vandalen bekend zijn worden de schoonmaakkosten dan verhaald? Zo ja, met welke opbrengst? Zo nee, waarom niet?


* Als de schoonmaakkosten niet verhaald worden op de vandalen, wie draait er dan op voor de kosten?


* Welke acties zijn nodig om zorg te dragen voor permanente graffitiverwijdering op de geluidsschermen langs de ruit van Rotterdam?

Rotterdam, 15 maart 2004

noot voor de redactie/