GroenLinks Tweede-Kamerfractie 15 maart 2004 16:20 GroenLinks


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Actie nodig tegen eerwraak in vrouwenopvang

(15 maart 2004)

Kamervraag
Vragen van het lid Tonkens (GroenLinks) aan de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Justitie en Binnenlandse Zaken over eerwraak in vrouwenopvang (Ingezonden 15 maart 2004)


1. Kent u het ANP-bericht 'Federatie Opvang geschokt door eerwraak in vrouwenopvang' van 15 maart jl?


2. Kunt u bevestigen dat bekend was dat de man van de vermoorde vrouw wist waar zij verbleef? Hoe beoordeelt u het gegeven dat de man via zijn netwerk steeds wist te achterhalen waar zijn vrouw verbleef? Hoe beoordeelt u het gegeven dat er desondanks voor de vrouw geen andere opvang gevonden kon worden, omdat alle huizen vol zaten?


3. Bent u het eens met de stelling dat het nodig is om op korte termijn meer opvangplaatsen te realiseren en de uitstroom uit de vrouwenopvang te bevorderen, teneinde dergelijke afschuwelijke gebeurtenissen te voorkomen? Zo ja, wat gaat u doen om dit te realiseren?


4. Bent u bereid onderzoek te laten verrichten naar mogelijkheden om volstrekt geheime onderduikadressen of zwaar beschermde opvang te realiseren?


5. Bent u bereid te stimuleren dat er tussen politie en vrouwenopvang waterdichte afspraken komen die de veiligheid van bewoners en personeel kunnen waarborgen?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -