Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 14 januari 2004

Geachte Redactie ,


cursus "IP-VPN"


Virtual Private Networks gebaseerd op het IP protocol

Heliview organiseert op 16/17 maart en 25/26 mei 2004 de cursus "IP-VPN" in het Hilton Royal Parc te Soestduinen.

Een belangrijke trend in de IP-infrastructuur is de opkomst van VPN's (Virtual Private Networks) gebaseerd op het IP protocol. De belangrijkste toepassingen zijn remote access voor enkelvoudige gebruikers (bijvoorbeeld verkopers en telewerkers) en de koppeling van bedrijfslocaties. Voor veel organisaties is een volledig eigen datacommunicatienetwerk meestal geen economisch verantwoorde oplossing. De kosten voor gebruik, beheer en beveiliging lopen snel op en staan niet in verhouding tot de opbrengsten. IP-VPN biedt dan een oplossing.

De cursus IP-VPN biedt een overzicht van de realisatievormen van IP-VPN. Naast de onmisbare technologische aspecten, wordt ingegaan op de aanbieders van IP-VPN en de verschillen daartussen. Hierbij komen aspecten zoals beveiliging, beheer en service level management uitgebreid aan de orde. Verder wordt ingegaan op de kwaliteitsaspecten van IP-VPN en de daaraan gerelateerde kosten.

De cursus is van 9.00 tot 16.00 uur. Uitgebreide informatie over de cursus is te vinden op de website: www.heliview.nl/conferences.