Ingezonden persbericht


Amersfoort, 3 maart 2004

Persuitnodiging

Presentatie resultaten onderzoek naar de opvattingen van zowel ouders als kinderen over internetveiligheid en expertdiscussie op basis van onderzoeksresultaten

Geachte redactie,

Op dinsdag 16 maart presenteert onderzoeksbureau Blauw Research de resultaten van een representatief onderzoek naar de opvattingen van zowel ouders als kinderen over internetveiligheid. Dit onderzoek, waarbij Nederlandse ouders én hun kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar zijn ondervraagd, is uitgevoerd door Blauw Research in opdracht van Planet Internet.
Het onderzoek heeft opvallende resultaten opgeleverd. Bijvoorbeeld over de mate waarin ouders weten wat hun kinderen op internet ervaren en het aantal uren dat kinderen op internet doorbrengen. Maar ook over de gevaren waaraan kinderen worden blootgesteld en de maatregelen die ouders nemen om hun kinderen te beschermen.

Als verdiepingsslag op de onderzoeksresultaten zal televisiepresentator Jochem van Gelder een panel van ouders en kinderen ondervragen over stellingen uit het onderzoek.

Ook is een team van deskundigen aanwezig om hun visie te geven op onderwerpen uit de paneldiscussie en het onderzoek. Dit team bestaat uit onder anderen:
dr. Patti Valkenburg (hoogleraar kind en media aan de Universiteit van Amsterdam), Henk Boeke (Ouders Online), dr. Peter Nikken (Expertisecentrum Jeugd & Media, Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn) en Annemarie Walker (hoofdredacteur KidsWeek). Daarnaast worden de politici met expertise over dit onderwerp voor de bijeenkomst uitgenodigd.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Datum: dinsdag 16 maart 2004
Tijdstip: 10.00 - 11.30 uur
Locatie: basisschool De Toonladder, Aert de Gelderhage 3 te Nieuwegein

We stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. Door bijgaande fax vóór donderdag 11 maart te retourneren, kunt u aangeven of u de bijeenkomst op 16 maart bijwoont. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Selma Hof, telefoonnummer (020) 543 76 00.

Met vriendelijke groet,

Ghislaine Werner
Planet Media Group

Bijlagen: antwoordfax, programma, routebeschrijving

(See attached file: Programma en routebeschrijving.doc)(See attached file: Antwoordfax.doc)