Gemeente 's-Hertogenbosch

03-03-2004

Inloopmiddag en -avond wijkspeelplaats Mimosastraat in Rosmalen

Op dinsdag 16 maart aanstaande organiseert de gemeente een inloopmiddag en inloopavond over de inrichting van een wijkspeelplaats in 't Ven. Tijdens deze middag en avond wordt u geïnformeerd over de plannen voor de nieuwe inrichting. De nieuwe wijkspeelplaats komt te liggen in het groengebied tussen Striensestraat, Kamperfoeliestraat, de Bergen en Mimosastraat. Een wijkspeelplaats is een speel en ontmoetingsplaats voor alle leeftijdsgroepen: jonge kinderen, schoolgaande kinderen, jongeren, maar ook volwassen. Het inrichtingsplan is samen met de werkgroep wijkspeelplaats Mimosastraat opgesteld. In deze werkgroep zijn de wijkraad 't Ven, het SJV, bewoners en gemeente vertegenwoordigd.

Het is de bedoeling de wijkspeelplaats in te richten met het thema "Maritiem". Naast het SJV-gebouw wordt een gedeelte ingericht voor jongeren met een (eventueel verhard) speelveld waarop twee doeltjes, een basket en twee banken komen te staan. Tegenover dit speelveld aan de andere zijde van het voetpad wordt een overdekte picknickset geplaatst. Naast het speelveld wordt een speelvoorziening voor jonge kinderen (0 6 jarigen) en schoolkinderen (6 12 jarigen) ingericht. Deze speelvoorziening wordt omsloten met een haag met enkele toegangen tot dit speelgedeelte. In het gras worden hoogteverschillen, heuvels en verlaging, aangebracht. Zowel bij de heuvels of het verlaagde gedeelte komen grote keien. De meeste speeltoestellen versterken het thema: bijvoorbeeld een speelhuisje als brugwachtershuisje en een klim/glijtoestel als schip. Ook wordt dit gedeelte met twee veerelementen, drie draaitoestellen, een schommel, twee klimtoestellen, twee banken en afvalbakken ingericht.

Met realiseren van deze wijkspeelplaats wordt ook de groenstructuur van het totale groengebied versterkt en de padenstructuur zodanig uitgebreid dat er een meer parkachtige sfeer ontstaat. De groene ruimte wordt versterkt door middel van nieuwe bomen aan de zijde Mimosastraat en de Bergen. Ook komen er nieuwe bomen binnen de hagen van de speelvoorziening voor jonge kinderen en schoolkinderen. Het bestaande verharde veld voor de gebouwen in dit groengebied wordt verwijderd. Met het realiseren van een voetpad evenwijdig gesitueerd aan het bestaande voetpad komt er een "plint" van ongeveer zes meter verharding voor het gebouw van de SJV te liggen. Op deze voetpaden komen haaks nieuwe toegangspaden.

U kunt het plan 's middags tussen 15.00 uur en 16.00 uur of 's avonds tussen 19.00 uur en 20.30 uur komen bekijken in de RK basisschool 't Ven, Seringenstraat 2 in Rosmalen. Ook de kinderen kunnen een kijkje komen nemen. Je bent van harte welkom!