Gemeente Ede

nummer 40 / Ede, 9 maart 2004

Opruimatie fietsen station Ede-Wageningen

Binnenkort komt er een einde aan de overlast van langdurig geparkeerde fietsen op het Zuidplein van station Ede- Wageningen. De gemeente Ede start in samenwerking met de Politie en de NS een actie waarbij alle fietsen worden verwijderd. Uit tellingen blijkt dat er permanent 1300 fietsen gestald staan. Per dag worden slechts 300 verplaatsingen van fietsen waargenomen. De hoeveelheid fietsen vervuilt al jaren het straatbeeld en belemmert de gemeente bij het onderhoud aan het straatwerk en de fietsenrekken.

De actie is op 16 en 17 maart. Rond 05.30 uur wordt begonnen met het verwijderen van de fietsen. Reizigers die deze dag hun fiets willen stallen, worden door toezichthouders van de gemeente verwezen naar een vervangende stalling. De totale inzet van mensen is ongeveer 25 medewerkers. Sinds medio januari is op het Zuidplein met borden aangekondigd dat deze actie gaat plaatsvinden.

Alle verwijderde fietsen worden opgeslagen op de Gemeentewerf. Het Zuidplein wordt daarna in twee dagen schoon gemaakt. Zwerfvuil en blad worden verwijderd en fietsen rekken worden hersteld of vervangen. Verder vinden herstelwerkzaamheden plaats aan het straatwerk.

Mensen die hun fiets kwijt zijn, kunnen bellen met het Meldpunt Beheer van de Gemeente Ede, telefoonnummer (0318) 68 06 60. De openingstijden zijn op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Ook de meldkamer van de afdeling Toezicht is bereikbaar voor vragen. Het telefoonnummer is (0318) 68 01 32; de openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 21.00 uur. Via deze telefoonnummers kunt u een afspraak maken om te kijken of uw fiets op de gemeentewerf staat.
---