Gemeente Westervoort

Vergadering(en)
Commissie Ruimte en Veiligheid
Dinsdag 16 maart 2004, aanvang 20.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis.
Het volgende onderwerp zal worden besproken:

* Rivierverruiming Hondsbroeksche Pleij door middel van dijkteruglegging (inclusief presentatie van Rijkswaterstaat) De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de tervisiekamer van het gemeentehuis.

Vergadering Welstand:

Wordt gehouden op dinsdag 16 maart 2004 om 13.30. De agenda is op 15 maart 2004 in te zien bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Bezoekers dienen zich aan te melden bij de genoemde afdeling, telefoonnummer 026-3179531.

Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531
Bouwaanvraag:

* Rhijnvelt 58, plaatsen dakkapel
Verleende sloopvergunning:

* Klapstraat 131, slopen garage/berging

* Dorpstraat 36, bouw hobbyruimte c.a.
Overige verleende vergunningen
Voorde hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:

* Gemeente Westervoort, voor het kappen van 4 essen rond de tennisbanen aan de Brouwerslaan.

* Waemelslant 163, voor het kappen van 1 acacia.
* Dr. Schaepmanstraat 5, voor het kappen van 1 den. bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen).
Heeft u bezwaar?
Indien u het niet eens bent met één van de verleende vergunningen , dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. De termijn van 6 weken vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) Efficiënt accommodatiegebruik

De gemeente is onlangs een project gestart dat integraal accommodatiebeleid in de volle breedte gaat onderzoeken. Het project heeft twee doelen:

1. een efficiënter accommodatiebeleid op het gebied van Onderwijs en Welzijn in september 2004, dat verwerkt kan worden in de Programmabegroting 2005.

2. een jaarlijkse kostenbesparing van ten minste 195.000 vanaf 2005, te vermeerderen met de besparingen uit het Hummelhonk en de voormalige accommodatie van De Werf.

Bij de begrotingsbehandeling 2004 heeft de gemeenteraad het college opgedragen het multifunctionele gebruik en de efficiency van alle accommodaties en voorzieningen in Westervoort te verhogen. Hierbij is concreet aangegeven dat onderzoeken worden gedaan naar de accommodaties van muziekonderwijs, De Pals, De Nieuwhof en de Bibliotheek. Daarnaast heeft de raad aangegeven dat er een goede spreiding en passende onderwijshuisvesting voor de toekomst gerealiseerd moet worden. Dit kan door herschikking van de schoolgebouwen. Ook in Westervoort heeft de vergrijzing zijn intrede gedaan. Onze gemeente is niet langer de groeigemeente met grotendeels gezinnen met jonge kinderen. Deze ontwikkeling leidt er onder andere toe dat het aantal basisschoolleerlingen in Westervoort de komende jaren aanzienlijk gaat teruglopen. Het gevolg hiervan is dat veel klaslokalen leeg komen te staan. Lege lokalen kosten veel geld en werken vandalisme en verpaupering in de hand.

Het onderzoek naar de onderwijshuisvesting wordt, als onderdeel van het Project Integraal Accommodatiebeleid, uitgevoerd door een onafhankelijk adviesbureau. Bij het project worden uiteraard de schoolbesturen betrokken, maar ook de besturen van de andere belanghebbende instellingen.

Het project heeft een looptijd van ruim een half jaar. Dat betekent dat ernaar gestreefd wordt in september 2004 een rapport klaar te hebben met adviezen over de mogelijkheden van een efficiënt multifunctioneel accommodatiegebruik en de wijze van invoering daarvan.

Groendag

Op zaterdag 3 april organiseert de MILIEUGROEP WESTERVOORT in samenwerking met de WIJKRAAD de LEIGRAAF een GROENDAG. Naast het ruilen van tuinplanten, stekjes en zaden is er ook een bomen- en struikenverkoop. Het doel van deze verkoop is ons dorp Westervoort "groen" te houden met struiken en bomen die in deze omgeving passen.

Om enig inzicht te krijgen om welke aantallen het gaat, verzoeken wij U gebruik te maken van de hieronder afgedrukte bestelbon. Deze bestelbon dient U in de bus te doen uiterlijk op woensdag 17 maart a.s. bij één van de onderstaande adressen:

* Louis de Breet Emmerik 80

* Jan den Otter De Hoge Hoeve 32

* Hans Sander Poelsstraat 6

* Mevr. Jansen Schaapswaard 7

Het bestelde plantmateriaal kunt U afhalen op:

zaterdag 3 april a.s. bij HET SIMPKE aan de SCHAAPSWAARD (speelveld) in de wijk DE LEIGRAAF van 09.00 uur tot 11.00 uur,

Vanaf 11.00 uur tot 12.30 uur is er een vrije verkoop van plantmateriaal. Extra bestelbonnen verkrijgbaar in het KRINGLOOPCENTRUM aan Het Vergun (Het Ambacht) te Westervoort. Heeft U vragen, dan kunt u bellen naar: 026 311 85 96

Attentie: lever alleen de onderstaande bestelbon in en niet bovenstaande tekst. Deze hebt u nodig als geheugensteun, vooral i.v.m. de datum en tijd en plaats !!!

BESTELBON BOMENVERKOOPDAG 2004
Klik hier voorde bestelbon

Hoe tevreden bent u?

De gemeente Westervoort wil voortdurend verbeteren. Om te kunnen verbeteren, is het voor de gemeente van belang om op de hoogte te zijn van de wensen van de klant, van u dus.

Uw tevreden dan wel ontevredenheid over de dienstverlening van de gemeente zal onderzocht worden aan de hand van het zogenaamde Klanttevredenheidsonderzoek.

Deze week zijn er ruim 1500 enquêtes verstuurd door de gemeente Westervoort. Deze enquêtes zijn willekeurig verzonden aan inwoners van 18 jaar en ouder.

Bent u één van de inwoners die een vragenlijst heeft ontvangen, dan verzoeken wij u vriendelijk deze volledig in te vullen en voor 30 maart 2004 terug te sturen of af te geven bij het gemeentehuis. Degene die de enquête hebben ingevuld dingen mee naar één van de 10 prijzen die worden verloot als dank voor de medewerking.

Naast de schriftelijke enquêtes zullen er ook mondelinge enquêtes afgenomen worden. Dit gebeurt op woensdagmiddag 17 maart a.s. en maandagavond 22 maart a.s. Bent u de betreffende middag of avond bezoeker van het gemeentehuis, dan zal u gevraagd worden uw medewerking te verlenen.

Aan de hand van de resultaten van de enquêtes zal er gekeken worden op welke vlakken de dienstverlening van de gemeente verbeterd dient te worden.

De resultaten zullen begin mei bekend worden gemaakt in de Westervoort Post, de Gelderlander en op www.westervoort.nl.

Leefbaarheid; een kans voor ondernemende vrouwen

Op woensdagavond 17 maart organiseren een viertal plattelandsvrouwenorganisaties een informatieavond over plattelandsvernieuwing, specifiek gericht op de inbreng van vrouwen bij de besluitvorming en uitvoering. Er is momenteel veel te doen rondom het thema "plattelandsvernieuwing". Reconstructieplan, Streekcommissie, Plattelandshuis, nieuwe economische dragers voor het platteland; dit zijn zo maar vier onderwerpen waar we u over willen informeren op deze avond. Naast een inleiding over de Reconstructie- en Streekcommissies, zullen twee vrouwelijke sprekers vertellen over hun ervaring met de voorbereiding en uitvoering van een vernieuwend project. De organiserende organisaties willen nadrukkelijk aandacht vragen voor de rol van vrouwen bij plattelandsvernieuwing. Dit is namelijk een belangrijke rol! Kennis over plannen en de mogelijkheden om daar iets mee te doen zijn daarom van essentieel belang.

Datum 17 maart 2004, aanvang 20.00 uur in zalencentrum De Radstake in Heelweg (bij Varsseveld). Er zijn aan deze avond geen kosten verbonden. Voor in formatie kunt u contact opnemen met dhr. P. Leemreise, secretaris van de Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers (0315-256865).