Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 16 maart 2004

* SCHIETPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks vijf uur vond in een woning op de Essenburgsingel, door nog onbekende oorzaak, een schietpartij plaats. Hierbij kwam een man (identiteit nog onbekend) om het leven. Politiemensen troffen naar aanleiding van een melding het levenloze lichaam in de woning aan. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek naar de toedracht van de schietpartij in.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West heeft maandagmorgen op de Westzeedijk een verkeerscontrole gehouden. Tussen negen uur en half elf werden in totaal 45 auto's gecontroleerd. Er werden tien processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel en het rijden met een ongeldig kentekenplaat.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Maandagochtend en -middag hield politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster een snelheidscontrole op de Spinozaweg. In totaal werden 95 passerende automobilisten bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur. Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeershandhaving) hield maandagmiddag tussen half vier en vijf uur een snelheidscontrole op de Westzeedijk. Van de 1670 automobilisten lapten 90 de maximum snelheid aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 84 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van '50'.