Politiebond ACP

PO2002 onder de loep

Op initiatief van de Ondernemingsraad van het LSOP is op 11 maart jl. een bijeenkomst belegd tussen de studentenraden, de OR LSOP en afgevaardigden van de vier landelijke vakorganisaties. Het doel van de bijeenkomst was het oprichten van een platform waarin afstemming plaatsvindt over PO2002 tussen de medezeggenschap van het LSOP en de studentenraden.

Politievakorganisatie ACP neemt de signalen die vanuit de studenten komen zeer serieus. De uitnodiging van de studentenraden om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst werd dan ook graag aangenomen, om verhalen en problemen uit eerste hand te horen.

Het bestuur van het LSOP is goed te spreken over het initiatief. Er wordt erkend dat sommige zaken met betrekking tot PO2002 niet helemaal goed lopen. Het is nuttig om ervaringen te bundelen en daarvan gebruik te maken om het onderwijs te verbeteren. "Huidige studenten zijn ´proefkonijnen´ voor het nieuwe onderwijs", aldus de voorzitter. Toegezegd is dat er een regelmatige afstemming met de korpsen blijft plaatsvinden over de continue ontwikkeling.

Over de inhoud en de systematiek van het onderwijs zijn de studenten over het algemeen tevreden. Ontevreden waren ze over de uitvoering daarvan. Enkele hoofdpunten die door de studentenraden werden aangebracht zijn bijvoorbeeld:

* Zelfredzaamheid wordt onvoldoende ingevuld
* Leren leren

* Meer wetskennis in eerste kwartiel

* Lesuitval

* Extra reiskosten i.v.m. sluiting instituten
* Verlofopname verschilt per korps

Besloten is om een platform op te richten in samenwerking met de onderdeelcommissie (OC) voor de faculteit algemene politiekunde. In april vindt in het landelijk politieoverleg (CGOP) opnieuw overleg plaats over de voortgang van PO2002. Ook hierbij zullen studenten uit de verschillende studentenraden aanwezig zijn.