De Unie


Beveiliging - Stand van zaken CAO-onderhandelingen

16 maart 2004 - Op donderdag 11 maart jl. hebben wij verder onderhandeld over de wijzigingsvoorstellen voor een nieuwe CAO.

Onderwerpen in de onderhandelingen
De volgende onderwerpen zijn besproken:

* Mogelijkheden voor een FuWa- traject op basis van de systematiek in de Uitzendbranche.

* Reiskosten vergoeding op basis van de totale (heen en terug) kilometers tussen woon- en werkafstand met een vaste vergoeding per kilometer.

* Werkingssfeer van de CAO VPB en segmentering van bepaalde beveiligingswerkzaamheden zoals Geld- en waardetransport, Aviation (luchthavens), Centralisten, Custodial (gevangenissen) en Receptiediensten.

* Onderwerpen die door de redactiecommissie aan de CAO partijen zijn voorgelegd. Zoals CAO-bepalingen die onder de nieuwe wet gelijke behandeling vallen, maar ook bepalingen die een nadere en concretere beschrijving vereisen (bijv. definitie vaste toeslagen, jaarloon, roostervrije dag, ADV, bovenwettelijke vakantiedagen).
* Arbeid en zorg

* Veiligheid

Over bovengenoemde onderwerpen is nog geen overeenstemming bereikt, maar we hopen in de volgende onderhandelingsronde concrete afspraken te kunnen maken.

Meer wijzigingsvoorstellen
Naast deze punten heeft De Unie nog meer wijzigingsvoorstellen die zeker volgende keer aan de orde zullen komen waaronder,
* looptijd nieuwe CAO,

* contractwisseling,

* reductie overwerk,

* toeslagen,

* aanzeggen diensten in bloktijden,

* ongelijke behandeling van medewerkers die korter dan 13 perioden in dienst zijn,

* arbeidsongeschiktheid.

Hoe verder?
Op 22 maart aanstaande zal De Unie zich weer tot het uiterste inzetten voor de belangen van de leden en voor de kwaliteit in de beveiligingsbranche. Mochten wij er in de volgende onderhandelingen niet uitkomen, hebben wij nog een extra dag (30 maart 2004) om tot een nieuwe CAO te komen.

Over de uitkomst van de volgende onderhandelingen zullen de leden van De Unie weer direct geïnformeerd worden.

Maak een collega lid
Uw collegas die nog geen Unie-lid zijn, kunnen alsnog lid worden waardoor zij ook op de hoogte gebracht worden van alle nieuwe ontwikkelingen van de CAO onderhandelingen.

Suat Koetloe, Peter Roos
Bestuuders

dinsdag, 16 maart 2004