Gemeente Oirschot

Cultuurfonds voor Monumenten Noord-Brabant

Medio december 2003 is het Cultuurfonds voor Monumenten Noord-Brabant opgericht. Uit dit fonds kunnen leningen tegen een lage rente worden verstrekt die de financiering van de restauratie van gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden in beschermde dorps- en stadsgezichten mogelijk maken.

Eigenaren van deze panden kunnen immers geen beroep doen op rijkssubsidie voor de restauratie van hun pand. Overigens bestaat er voor gemeentelijke monumenten wel de mogelijkheid van subsidie op basis van de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Oirschot (nadere informatie te verkrijgen bij de heer P. van Gerven, telefonisch (0499)583333 of per mail p.vangerven@oirschot.nl).

Aanvragen voor een Cultuurfonds-hypotheek kunnen worden ingediend bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en worden beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie in de provincie. Het rentepercentage ligt circa 4,5% onder de marktrente (met een minimum van 1,5%). Meer informatie is te vinden op www.cultuurfonds.nl. Ook is het mogelijk telefonisch informatie in te winnen bij de heer drs. E.J. Lint, te bereiken tijdens kantooruren op dinsdag tot en met donderdag via telefoonnummer 073-6812209 op het provinciehuis of per e-mail nb@cultuurfonds.nl