Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 16-03-04

Assen 16-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Alcomobilist opgepakt bij aanrijding
ZUIDWOLDE - Maandagmiddag rond 17.00 uur is een 43-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Op de kruising van de Hoofdstraat met de Oosterweg verleende hij geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit De Wijk. Bij de ademtest blies de Amsterdammer 330, wat hem een dagvaarding opleverde.

Proces-verbaal na weigering blaastest
EMMEN - Maandagnacht tegen 2.30 uur controleerde de politie een 38-jarige man uit Emmen die met zijn auto over de Veldstukken reed. Hij had gedronken, maar weigerde mee te werken aan de verplichte blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Autoradios gestolen bij snelkraak
BEILEN - Maandagnacht omstreeks 4.00 uur is een snelkraak gepleegd bij een winkel aan de Hanekampen. De voordeur is geforceerd en een nog onbekend aantal autoradios is gestolen. De 47-jarige eigenaar deed aangifte.

Winkeldief aangehouden
EMMEN - Maandagmiddag is een 45-jarige man uit Schoonebeek betrapt bij de diefstal van een fles Port in een supermarkt aan de Balingerbrink. Het feest ging niet door en hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

Man aangehouden na vernieling
EMMEN - Maandagnacht tegen 3.00 uur kreeg de politie een melding dat een man in de Hoofdstraat door het lint ging. Ter plekke bleek een 46-jarige Emmenaar om nog onduidelijke redenen te flippen en met een hamer ramen in een portiek kapot te slaan. Hij is aangehouden en heeft de nacht in het politiebureau doorgebracht. In de loop van dinsdag worden psychische hulpverleners ingeschakeld.

Belangrijke getuige gezocht
NIEUW AMSTERDAM - De politie is op zoek naar de fietser die zondagavond in Nieuw Amsterdam agenten heeft gewezen waar de later aangehouden verdachten vernielingen hebben gepleegd. De man heeft eerst met de agenten gesproken in de Karel Palmstraat en later bij de bibliotheek. Deze man is een belangrijke getuige in dit onderzoek. Na het plegen van vernielingen in Nieuw Amsterdam werden zondagavond twee verdachten aangehouden. Bij de aanhouding hebben de twee verdachten nogal wat geweld tegen de agenten gebruikt, die daardoor diverse kneuzingen opliepen. De beide verdachten zitten nog vast en de fietser wordt dringend gevraagd om contact op te nemen met de politie in Emmen-Zuid, telefoon 0900 844.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875.

info@politie-drenthe.nl