Binnensticht, 09.35 uur

Utrecht 16-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Belediging

DE BILT Op maandag 15 maart werd een meisje aangehouden voor belediging.

Rond 20.30 uur stuurde politiemensen een groepje jongelui weg dat zich vervelend ophield aan de Hessenweg. Vlak daarvoor was het groepje al weggestuurd omdat zij voor overlast zorgde voor het pand van een nabijgelegen supermarkt. Eén van de jongelui, een 13-jarig meisje uit Bilthoven, reageerde zeer opstandig. Ondanks dat een politieman meerdere malen zei dat ze zich rustig moest houden, deed zij dat niet en beledigde een politieman. Daarop werd zij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar is zij verhoord en kreeg een bekeuring voor belediging.

Amerikareis op perron in kiem gesmoord

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op maandag 15 maart moest een man zijn aspiraties om een reis naar Amerika te maken enigszins bijstellen.

Rond 15.15 uur kreeg de politie de melding dat op een perron van het station aan het Stationsplein een man op zijn handen en voeten rond zou kruipen. Ter plaatse troffen politiemensen een 27-jarige Engelsman zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Bij het aanspreken van de man reageerde hij normaal, al keek hij wel wat wazig uit zijn ogen. Hij vertelde zwart met de trein te willen gaan reizen en onderweg naar Amerika te zijn. Daar de man niets strafbaars had gedaan, verzochten de politiemensen hem het station te verlaten en dat deed hij. Hij verklaarde nu liftend zijn reis naar Amerika te gaan vervolgen.

Oplichting

ZEIST Op maandag 15 maart is een hoogbejaarde vrouw opgelicht door een man.

Rond 14.30 uur stond een 88-jarige vrouw bij de berging van haar flatwoning aan de Wilhelminaparkflat. Zij werd daar aangesproken door een man. Hij verklaarde van de bank te zijn. Hij liep met haar mee haar woning binnen en zei haar bankpas en pincode even te moeten hebben. Zij gaf haar pincode en de bankpas. Na de pas zogenaamd te hebben bekeken, deed hij net alsof hij de pas terugdeed in de portemonnee van de vrouw. Vervolgens ging hij weg. De vrouw vertrouwde het niet en zag daarna dat haar bankpas door de man was meegenomen. Zij heeft contact opgenomen met de bank, maar toen bleek al een bedrag met de pas te zijn opgenomen. De pas is door de bank geblokkeerd.

De verdachte was een licht getinte man, ± 35 jaar oud, ± 1.80 meter, krullend kort zwart haar. Hij zag er netjes uit en droeg een beige windjack met een blauw mouwembleem en hij sprak gebrekkig Nederlands.

De politie stelt een onderzoek in naar deze oplichting en verzoekt getuigen contact op te nemen met het district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.