Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht 16-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Geschoten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op maandag 15 maart werden voorbijgangers beschoten. Alleen het wapen werd aangetroffen.

Rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Bisschopsweg voorbijgangers vanuit de berm door een man werden beschoten. Eén van de getuigen sprak de verdachte aan. Die liet zijn wapen achter en ging er te voet vandoor. De getuige stelde het wapen veilig en wachtte de komst van de politie af.

Politiemensen namen het wapen, een luchtdrukpistool, in ontvangst. De verdachte was een blanke man, 45 50 jaar, ± 1.85 meter, stevig postuur en grijs haar. Hij droeg een grijze jas en een zwarte broek. De verdachte werd bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. Bij het schieten is niemand (gewond) geraakt.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietsster gewond

SOEST Op maandag 15 maart raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.35 uur reed een 16-jarige bromfietsster uit Baarn over de Dorresteinweg, komende uit de richting van de Koningsweg en gaande in de richting van de Laanstraat. Een 57-jarige man uit Soest reed met zijn bestelauto over de Industrieweg in de richting van het Weteringpad. Op de kruising van de Dorresteinweg en de Industrieweg kwamen zij in aanrijding met elkaar en kwam de bromfietsster ten val.

Het meisje werd met voetletsel per ambulance naar het Gooi Noordziekenhuis gebracht.