Politie Flevoland

Easy Rider controles

Almere 16-03-2004 - In Almere Buiten en Haven werd maandagmiddag en
-avond een Easy Rider controle gehouden. Op de Straat van Florida werden achttien verbalen uitgeschreven, in Haven zeven. In Buiten werd een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Almere aangehouden.

In Buiten werd met name geschreven voor het niet hebben van de juiste papieren, maar ook te hoge snelheid en bleek in één geval dat de bestuurder van een bromfiets nog geen zestien jaar was. Een agent zag vervolgens een bromfietser op de busbaan rijden. Op het moment dat hij de politie zag, ging hij er vandoor. Tijdens de achtervolging reed hij met hoge snelheid en veroorzaakte onder meer gevaarlijke situaties. Er werden snelheden behaald van om en nabij de tachtig kilometer per uur. Uiteindelijk kon hij in de buurt worden staande gehouden. Zijn bezit ging mee naar het bureau, waar een te hoog vermogen werd vastgesteld. De 16-jarige Almeerder kan diverse boetes tegemoet zien.

In Haven werd beboet voor een te hoog vermogen, het niet voeren van de juiste verlichting en het niet dragen van een helm.