Politie Groningen

Persberichten dinsdag 16 maart 2004

provincie Groningen, 16-03-2004 -

Stadskanaal: man (26) aangehouden voor lokaalvredebreuk De politie heeft maandagochtend in het gebouw van de sociale dienst aan de Azielaan een 26-jarige man uit Onstwedde aangehouden voor lokaalvredebreuk. De verdachte had onenigheid met een medewerker van de dienst en wilde daarom het gebouw niet verlaten. In de aanwezigheid van politieagenten werd wederom aan de man gevorderd het gebouw te verlaten. Ook dit weigerde hij. Hierop werd de 26-jarige aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd gehoord en kreeg daarna een schikkingsvoorstel van 85 euro uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten.

Farmsum: bromfietser botst tegen geparkeerde aanhangwagen Een 18-jarige jongen uit Wagenborgen is maandagochtend op de Rondeboslaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed op een bromfiets en zag een geparkeerde aanhangwagen aan de rechterkant van de weg over het hoofd. Hij botste vervolgens tegen de achterzijde van de aanhangwagen. Bij de botsing liep de bromfietser beenletsel op. De jongen werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Spijk: snelheidscontrole op N33
De politie heeft maandagmiddag op de autoweg N33 een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde in totaal 648 voertuigen. Hiervan reden 50 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. De controle duurde bijna twee uur.

Ten Boer: jongen op de bon voor afsteken vuurwerk
Op de Ten Boerstersteeg heeft de politie maandagmiddag een 14-jarige jongen uit Ten Boer bekeurd. De jongen stak twee keer vuurwerk af in het Ten Boersterbos. Surveillerende agenten konden de jongen traceren. Hij bleek nog meer klein knalvuurwerk bij zich te hebben. De jongen kreeg een bekeuring.

Winsum: verkeerscontrole leidt tot tien boetes
De politie heeft maandagmiddag op de Provincialeweg N361 een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden tien bekeuringen uitgedeeld. Zo reden twee bestuurders te hard, droegen drie automobilisten niet de autogordel, twee maal was de kentekenplaat niet goed leesbaar, een keer had een bromfiets geen gele plaat, een keer kon een bestuurder geen bromfietscertificaat tonen en een maal ook niet een verzekeringsbewijs. De controle duurde anderhalf uur.

Ter Apel: man voor mishandeling van vrouw aangehouden
De politie heeft maandagavond op de Koningsvaren een 36-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor mishandeling. De man had volgens zijn 34-jarige echtgenote haar bij thuiskomst in de nek geslagen. De politie kon vervolgens de man aanhouden. Hij werd ingesloten en zal worden gehoord. De vrouw doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: speelhal overvallen
Drie onbekende mannen hebben maandagavond een speelhal aan het Prins Hendrikplein overvallen. De speelhal is al enkele weken door verbouwingswerkzaamheden in een noodgebouw gevestigd. De overvallers kwamen met bivakmutsen op de speelhal binnen en eisten direct geld van een personeelslid bij de kassa. In de zaak bevonden zich tijdens de overval vijf klanten, die ook beroofd worden. Met de buit, geld en andere goederen, wisten de drie mannen vervolgens te ontkomen. Een zoektocht naar de daders bleef zonder resultaat. De politie stelt een onderzoek in naar de gewapende overval.

Stadskanaal: alcomobilist aangehouden
De politie heeft maandagnacht op de Borgenweg een 32-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop vorderde de politie zijn rijbewijs in. De Ter Apeler werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten.

Berichten stad volgen later