Utrecht stad, 10.25 uur

Utrecht 16-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Man aangehouden voor poging inbraak
UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag is een man aangehouden nadat hij een poging had ondernomen in te breken in een pand aan de Grietstraat.

Twee surveillerende politieagenten in burger betrapten omstreeks 01.00 uur een 36-jarige Rotterdammer, bij een poging inbraak. Verschillende inbraakwerktuigen werden in beslag genomen, waarna de man is ingesloten voor nader onderzoek.

Verdachten aangehouden
UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee verdachten van inbraak aangehouden.

Omstreeks 00.00 uur zijn twee mannen in Utrecht aangehouden voor het inbreken in het Limburgse Stein. Na de inbraak had een getuige de auto van één van de mannen weg zien rijden. Het bleek dat de eigenaar van de auto uit Utrecht kwam. Door samenwerking van de Politie Regio Limburg met de Politie Regio Utrecht konden de verdachten van de inbraak in Utrecht, op de Kanaalstraat, worden aangehouden. Zij zijn ingesloten in het politiebureau. Het betreft een 26-jarige en een 29-jarige man, beiden uit Utrecht.

Inbreker aangehouden
UTRECHT Op maandagavond is een inbreker aangehouden.

Omstreeks 21.30 uur werd melding gedaan van een vermoedelijke inbraak in een huis aan de Veenhof. Daar aangekomen kon de politie een man aanhouden, welke voldeed aan het signalement. De 44-jarige man uit Utrecht bleek meerdere mobiele telefoons op zak te hebben. Ook was hij in het bezit van een groot geldbedrag. Op het politiebureau aangekomen bleek de man nog meerdere bekeuringen open te hebben staan. De man is op het politiebureau ingesloten.

Brutale diefstal
UTRECHT- Op maandagavond werd een brutale diefstal gepleegd uit een auto.

Omstreeks 20.45 uur stond een automobiliste voor een verkeerslicht te wachten bij de Hasebroekstraat/Vleutenseweg. Plotseling kwam een scooter aanrijden met hierop twee opzittenden. De portierruit werd vervolgens ingeslagen en de handtas, welke op de passagiersstoel lag, werd gepakt. De vrouw hield echter de tas goed vast en het lukte de berovers niet de tas los te rukken. Wel lukte het hen om de mobiele telefoon weg te nemen. Na de beroving verdwenen de daders, leeftijd ongeveer 16 jaar en rijdende op een rode scooter, in onbekende richting.

De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt te bellen met het district Marco Polo: 0900-88 44.

Autoinbreker aangehouden
UTRECHT- Op maandagmiddag werd ingebroken in een auto, waarna de verdachte snel werd gepakt.

Omstreeks 17.45 uur werd ingebroken in een auto, welke geparkeerd stond op de Trumanlaan. In de omgeving werd uitgekeken naar de verdachte, waarna een 19-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. In de nabijgelegen brandgang zijn enkele goederen uit de auto teruggevonden. De man is ingesloten voor verhoor.

Mishandeling
UTRECHT Op maandagmiddag heeft een mishandeling plaatsgevonden in een lijnbus op het Stationsplein.

Omstreeks 16.35 uur sloeg een 21-jarige Utrechter een 19-jarige Utrechter kennelijk zonder enige aanleiding in zijn gezicht. De 19-jarige man verliet hierop de bus, maar werd achtervolgd door de 21-jarige man. Hij probeerde de 19-jarige man nog een keer te slaan, waardoor deze zijn telefoon liet vallen. Deze werd hierop weggepakt door de 21-jarige man, waarna hij wegliep. Al snel kon hij worden aangehouden, waarop hij is ingesloten op het politiebureau. De 19-jarige man liep letsel in het gezicht op.

Meerdere bekeuringen
UTRECHT Op maandagmiddag is een 32-jarige automobilist bekeurd.

Omstreeks 16.30 uur reed de man over de Amsterdamsestraatweg, waar hij aan de kant werd gezet vanwege het niet handsfree bellen. Ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Zijn auto bleek niet verzekerd en gekeurd te zijn en tevens reed de 32-jarige man zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor al deze delicten heeft de man bekeuringen en een rij-ontzegging gekregen.

Diefstal van kleding met geweld
UTRECHT Op maandagmiddag is een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 15.55 uur werd een man aangehouden door de beveiliging van een winkel aan de Rijnkade. De man had verschillende kledingstukken ontvreemd. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich dusdanig dat één van de beveiligingsbeambten letsel opliep. Dankzij politie-inzet kon de verdachte worden aangehouden en op het politiebureau worden ingesloten.

Ongeval met letsel
UTRECHT Op maandagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op het Henri Dunantplein.

Omstreeks 15.30 uur reed een 25-jarige vrachtwagenchauffeuse uit Hilversum over de Albert Schweitzerdreef. Op de rotonde fietste een 14-jarige jongen uit Utrecht door rood licht, waardoor een aanrijding ontstond met de vrachtwagen. De jongen liep hierbij verschillende schaafwonden en kneuzingen op en werd met ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole
UTRECHT Op maandagmiddag is een snelheidscontrole gehouden op de Atoomweg. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur werden 12 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u, terwijl 50 km/u was toegestaan.