Rotterdam Airport


Luchthavenbeurs op Rotterdam Airport groot succes

Ruim 800 luchtvaartenthousiasten en
-hobbyisten bezochten zaterdag 13 maart jl. de luchtvaartbeurs op Rotterdam Airport. De zogenaamde 'Dutch Spotters Convention' werd georganiseerd door de stichtingen Airnieuws Nederland en de Dutch Aviation Society. Wegens de grote belangstelling voor Rotterdam Airport en de interesse voor de toenemende activiteiten op deze luchthaven besloot de organisatie de jaarlijkse luchtvaartbeurs dit keer plaats te laten vinden in de terminal van Rotterdam Airport.

In het luchthavengebouw werden door zo'n 60 standhouders luchtvaartdia's, -foto's, -video's, -boeken, tijd-schriften,
-DVD's/CD's, -ansichtkaarten, vliegtuigmodellen en vele andere verzamelobjecten gerelateerd aan de luchtvaart tentoongesteld en uitgewisseld. Ook andere verenigingen en bedrijven verbonden met de luchtvaart en luchtvaarthobby waren aanwezig. Rotterdam Airport verzorgde spectaculaire rondleidingen achter de schermen, waarbij de spotters de vliegtuigen van dichtbij konden bekijken en fotograferen en was ook door middel van een stand op deze beurs vertegenwoordigd.

Voor velen was de luchtvaartbeurs een ideale gelegenheid om documentatie en verzamelingen uit te breiden. De combinatie met Rotterdam Airport bood daarnaast de mogelijkheid om deze dag te kunnen genieten van het uitzicht op het platform en door middel van een rondleiding nog dichter bij de vliegtuigen te komen en de activiteiten op het platform in al haar facetten mee te kunnen maken. De luchtvaartbeurs werd niet alleen bezocht door vliegtuigspotters en hobbyisten, maar ook door a diegenen die Rotterdam Airport een warm hart toedragen.

De organisatoren van de Dutch Spotters Convention zijn Airnieuws Nederland en Dutch Aviation Society. Beiden promoten de luchtvaarthobby met name door het uitgeven van een tijdschrift voor de luchtvaartenthousiast, respectievelijk genaamd Airnieuws en Scramble. Meer informatie over de Dutch Aviation Society is te vinden op www.scramble.nl.