Gemeente Heeze-Leende


Tiende expositie in gemeentehuis Heeze-Leende.

Drie schilders van de Kunstkring Eymerick uit Heeze exposeren tot en met 1 juni 2004 in het gemeentehuis van Heeze-Leende.

Hun werk is op afspraak gratis te bezichtigen tijdens de openstellingsuren van het gemeentehuis. Ook zijn er vrije-inloop-rondleidingen.

Tijdens deze expositie wordt werk tentoongesteld van Leny Janssen-van Avesaath, Elra Heus en Jo van Gerven. Zij laten met ruim 40 werken een grote verscheidenheid aan schilderijen zien in allerlei technieken, figuratief tot abstract.

Leny Janssen-van Avesaath maakt schilderijen die doorleefd zijn en waar emotie uit spreekt. Leny is een volleerde autodidact die, les genomen hebbende bij onder andere Joke Maan en Pieter Reef, nu haar kennis en kunde met plezier overdraagt aan anderen. Zij is altijd al bezig geweest op creatief gebied, voornamelijk met schilderen, maar boetseert ook regelmatig omdat ze dat een fijne aanvulling vindt op het schilderen.
Leny heeft haar werk op diverse plaatsen in de wijde omtrek geëxposeerd; in Heeze is zij bekend van onder andere haar expositie in de bibliotheek en haar werk hangt in menige huiskamer en kantoor.

Elra Heus stamt uit een gezin waarin kunst en creativiteit met de moedermelk werd ingegeven. Al als klein kind was ze met kunst bezig tijdens de door haar moeder verzorgde lessen in diverse vormen van kunst. Elra maakt prachtige schilderijen in olieverf. Maar ze beeldhouwt ook, maakt muurschilderingen, fotografeert en ontwerpt allerlei. In haar atelier Living-Arts in Asten, waar ze zowel vrij werkt als opdrachten uitvoert, maakt zij haar kenmerkende werk: kleurrijk, met een veelal rondlopend lijnenspel. Zij exposeerde in Nederland, Spanje, Italië en nu in het gemeentehuis.

Jo van Gerven, een geboren en getogen Valkenswaardenaar, laat schilderijen zien in de technieken aquarel, pastel, acryl en olieverf. Jo is aan de kunstacademie begonnen met modeltekenen en is vervolgens doorgegaan met schilderen. Deze vaardigheden vindt u terug in zijn fraaie, ingetogen en gevoelvolle werk, waarmee hij op een geheel eigen karakteristieke manier verslag doet van wat hem bezighoudt. Jo exposeerde eerder diverse malen alleen, in duo- of groepsverband.

Dit alles zijn slechts een paar ingrediënten, die op zich al borg staan voor een goede kwaliteit en rijk schilderwerk, maar die een bezoek aan de expositie alleszins de moeite waard maken. De beide dames en heer leiden u graag rond en vertellen u wat u maar wilt weten over hun werk.

Voor een zogenaamde vrije-inloop-rondleiding kunt u in de weken met een even weeknummer op woensdagmorgen klokslag half 11 terecht; in de oneven weken is dat op vrijdagmorgen, eveneens half elf. Verzamelen in de hal van het gemeentehuis. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken. U kunt in groepsverband ook buiten die tijden een afspraak maken met de receptie van het gemeentehuis, dan wel met een van de kunstenaars zelf. Het gemeentehuis is bereikbaar via tel. nummer 0900-224 44 22.